Slušaj vest

Srbija protiv Amerike započinje svoj put na Olimpijskim igrama. Za razliku od većine takmičenja koja se igra u Parizu košarkaško takmičenje je u Lilu. Na fudbalskom stadionu "Pjer Moro" će u nedelju od 17.15 časova izabranici Svetislava Pešića da odmere snage sa prvim favoritom takmičenja.

Pred taj susret kapiten "orlova" Bogdan Bogdanović dao je kratak intervju za portal "Atletik" i prvo pitanje bilo je bilo je da li veruje da mogu da pobede Amerikance. "Znam šta želite da kažete, ali neću ništa da kažem. Ne želim da im dajem dodatnu motivaciju. Naravno da mi verujemo, ali njima nije potreban motiv više za meč sa nama", rekao Bogdan i pametno izbegao davanje "zapaljive izjave".

Bogdan je bio deo reprezentacije Srbije koja je osvojila srebro na Mundobasketu, bio je u sastavu koji je u Rio de Žaneiru 2016. izgubio od Amerike u finalu Olimpijskih igara, dok je sa klupe gledao poraz "orlova" u prijateljskom meču u Abu Dabiju pred nekoliko nedelja.

Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia Srbija Amerika

Iz svega toga očigledno je izvukao pouke i ne želi da "pomaže" Amerikancima i da kaže nešto što bi bilo kontraproduktivno za srpski tim. "Biće vremena za naslove kasnije", nasmejao se Bogdan i potom ušao u timski autobus.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojćić Bogdan Bogdanović intervju