Slušaj vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić pobesneo je na košarkaše Srbije zato što dopuštaju da Australijanac Peti Mils rešeta i rešeta koš naše reprezentacije. NBA šuter je u meču protiv Australije ubacio praktično za 15 minuta utakmice čak 20 poena i samo dva slobodnim bacanjima, što je potpuno razbesnelo Karija.

"Pet puta prolazi i nijedan faul nije šutirao. Koliko je šutirao penala? Dva puta je šutirao penale od 20 poena i vi ga gledate koji ku*ac. 20 poena vam daje i nijedan faul ne pravite. Hoćemo da dobijemo, na koji način? Udarite malo, napravite faul, napravi pet penal!", vikao je selektor Srbije na tajm-autu.

Mils je za svojih 15 i po minuta na terenu postigao 22 poena uz samo dva promašaja za dva (7/9) i dve ubačene trojke. Sa njim na terenu, Australija je do sredine treće četvrtine bila u rezultatskom plusu od 14 poena, što je ogromna prednost u tako bitnoj utakmici kao što je četvrtfinale Olimpijskih igara.

Peti Mils je čuveni veteran iz Kanbere, koji je od 2009. godine poznat ljubiteljima NBA košarke. Tada je prvi put stigao u Portland, ali je posle selidbe nazad u Australiju i u Kinu pravu šansu u Americi dobio 2012. godine kod legendarnog Grega Popoviča u San Antonio Sparsima, sa njmia osvojio titulu i nosio dres "mamuza" sve do 2021. godine. Potom je nastupao za Bruklin i Atlantu, zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem, kome je bio veliki konkurent i u borbi za titulu prvog strelca Svetskog prvenstva u Kini 2019. godine.

Kurir/Dado Đilas Srbija Australija

Bogdan je tada prosečno postizao 22,9 poena i sa 183 ubačenih poena bio najbolji strelac turnira, dok je Peti Mils dao poen manje. I to je bio dokaz da Srbi i Australija imaju dvojicu šutera kakvih je malo na svetu i otud je i Pešićeva ljutnja bila još veća.