Slušaj vest

Srbija zna šta je čeka na Olimpijskim igrama. Francuska je pobedila Nemačku u prvom polufinalnom meču i obezbedila je medalju i meč za zlato - 73:69 (18:25, 15:8, 23:17, 17:19).. Ovo ujedno znači i da je put jasan za "orlove", ako naprave senzaciju i pobede Amerikance igraće za najsjajnije odličje sa domaćinom, ako izgube čeka ih okršaj sa Nemcima za bronzu.

Svetski šampion je bolje započeo meč i na početku druge četvrtine bilo je "+10" za tim Gordona Herberta (28:18). Tada se razigrao Viktor Vembanjama, uz Isaiju Kordinijea i njih dvojica doneli su veliki preokret, pa je tako na početku poslednjeg kvartala Francuska imala i 13 poena prednosti posle trojke Frenka Nilikine (66:53).

Očekivano, Nemci se nisu predavali, uradili su sve što mogu da se vrate, na krilima Denisa Šrudera su na ulasku u poslednji minut spustili minus na samo četiri poena. Matijas Lesor je dao prvo, promašio drugo bacanje, a onda je Franc Vagner pogodio trojku sa oko devet metara i najavio dramu (70:68) na 35 sekundi do kraja. Batum je promašio trojku, Franc Vagner je uhvatio loptu, saopleo se i ispao je sa njom u aut, ostalo je 12 sekundi na semaforu. Vembanjama je fauliran, promašio je prvo, dao drugo, a onda je Denis Šruder uradio isto (71:69). Tačku je stavio Kordinije.

Pogledajte i dešavanja sa meča:

YOAN VALAT/EPA Pariz 2024

BONUS VIDEO:

RTS/screenshot Srbija Amerika