Slušaj vest

Kevin Durent bio je uz Stefa Karija i Lebrona Džejmsa ključni razlog zbog kojeg su Sjedinjene Države pobedile Srbiju sprečile ogromno iznenađenje u polufinalu Olimpijskih igara. Ušao je u ritam Kej-Di kada je bilo najbitnije, pogađao praktično bez promašaja i pokazao da postoje trenuci u igri kada je doslovno nezaustavljiv. Ipak, sve to nije mu bilo dovoljno.

Kada je došao u hotel, Durent je sve dozore pratio komentare na društvene mreže, a ovaj ga je posebno pogodio: "Srbija je upravo najtalentovaniji tim u istoriji planete pribila uz žicu, dok se igralo za medalju. Reprezentacija Sjedinjenih Država bila je favorit i davali su joj u startu 16 poena prednosti. Čitava zemlja bi trebalo da bude ponosna".

Kada je video da je autor ove poruke Amerikanac iz Denvera, verovatno i navijač Nagetsa i Nikole Jokića, Kevin Durent mu je uzvratio pitanjem: "Odakle si ti?"

Mnogi su istog trenutka, kao i obično, našli Durentu staru objavu koja pokazuje koliko je "plitko" to što zamera drugima, jer je i on radio isto. I u finalu Olimpijskih igara u Londonu 2012, Durent je video trku Juseina Bolta i napisao njegovo ime na društvenim mrežama, sigurno u znak divljenja zbog toga kako je Jamajčanin pobedio. A tada je Bolt pobedio Džastina Getlina, Rajana Bejlija, Tajsona Geja... Sva trojica su, naravno, Amerikanci.

U svakom slučaju, Durentu se ne može oduzeti klasa sa loptom i pokazao je protiv Srbije, koja je iz njega izvukla najbolje što može - i to je jedva bilo dovoljno da Amerika izbaci "orlove". Ubacio je devet poena u odlučujućoj fazi utakmice i sa saigračima će u subotu igrati protiv Francuske za peto uzastopno američko zlato.

Bonus video: Suze Bogdana Bogdanovića posle Srbija - Amerika 

RTS Suze Bogdana Bogdanovića