Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Nemačke za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a iako su se naši momci potrošili protiv SAD u polufinalu, kada nam je pobeda izmakla u zadnji čas, vidi se da su motivisano izašli na megdan Nemcima. Iz više razloga.

Dužni su nam za finale Mundobasketa u Manili, dok smo isto tako "dužni sami sebi" i selektoru Svetislavu Pešiću da dođemo do medalje u Parizu kako bismo naplatili dobre igre na Olimpijskim igrama. To je moglo da se vidi i pre početka meča kada su naši igrači svi zajedno otpevali himnu "Bože pravde", pokazujući još jednom veliku razliku u odnosu na recimo Amerikance, koji su na udaru javnosti zbog nezainteresovanosti.

I ne samo to, posle himne koja je šesti put intonirana u poslednje dve nedelje na košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu, svi naši igrači su napravili isti potez. Oni su se prekrstili, pogledajte kako je to izgledalo:

RTS1 Srpski košarkaši se krste posle himne

"Što se nas tiče, mi moramo da zalečimo ove rane od meča. Prvenstveno da se fizički vratimo u optimalno stanje kao što je bilo pre meča sa Amerikancima. Uz to imamo i te medicinske probleme koji nas prate. Šta se dešavalo od poraza? Ništa. Okrenuli smo se skroz narednom meču. Imali smo već sastanak sa igračima, imaćemo još jednu analizu večeras, pa rano ustajemo, meč se igra u 11 sati. Znamo ko nam je rival, respektujemo ih mnogo", poručio je Svetislav Pešić pred meč i dodao:

"Na nama je da pronađemo prava rešenja na obe strane terena. Nema mnogo vremena za neke detalje. Dobro ih poznajemo i moramo da mislimo na naš plan igre i to je ono što mene i moj stručni štab najviše okupira. Da pronađemo prave odluke i da pomognemo našim igračima da odigraju istu utakmicu kao i dosad".

BONUS VIDEO:

RTS Bogdan Bogdanović teši Ognjena Dobrića