Slušaj vest

Nikola Jokić pokazao je još jednom celom svetu zašto je najbolji košarkaš na planeti. Dominirao je na Olimpijskim igrama i prosečno je beležio 18,8 poena, 10,7 skokova i 8,7 asistencija po meču. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzu, pošto je u meču za treće mesto pala Nemačka (93:83).

Srpski centar je po završetku tog meča pokazao klasu. Za razliku od nekih sramotnih poteza američkih košarkaša iz polufinala Nikola je napravio sjajan potez. Nije otišao odmah da slavi sa sunarodnicima, već je prvo prišao svakom članu reprezentacije Nemačke, kako igračima, tako i ljudima iz stručnog štaba i pozdravio se sa njima. Nekoliko desetina sekundi kasnije su i ostali igrači krenuli za njim posle zajedničke proslave. To nije viđeno ni tokom prenosa, već je jedan navijač sa tribina objavio klip.

Tek kada se pozdravio sa svima i kada je popričao sa njih nekoliko Nikola se pridružio ostatku ekipe i zajedno su počeli da slave. Onda je otrčao do članova svoje porodice, bio je sa ćerkom Ognjenom i suprugom Natalijom i onda se vratio da slavi sa saigračima. Poštovanje rivala je nešto što mora da postoji i kada se pobeđuje i kada se gubi...

Kurir/Dado Đilas Srbija - Nemačka basket OI

Kakva atmosfera vlada u nacionalnom timu moglo je da se vidi po snimku objavljenog iz autobusa. Na njemu se vidi kako Jokić, Bogdanović i saigrači skaču i u transu pevaju selektoru Svetislavu Pešiću.

Pogledajte i detalje sa proslave:

Kurir/Dado Đilas Pobeda Srbije protiv Nemačke OI

BONUS VIDEO:

RTS1 slavlje košarkaša srbije