Slušaj vest

Osam godina nakon što mu je strogo zabranjeno da igra košarku Kris Boš se vraća na teren i to zbog Gorana Dragića! Nekadašnji NBA Ol Star, NBA šampion i zlatni sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine sada je potvrio da će 24. avgusta nastupiti na oproštaju Gorana Dragića od košarke. 

Utakmica se odigrava u Stožicama, a Kris Boš će biti samo jedan od velikog broja NBA superstarova koji će nastupati na tom meču. Naravno da će igrati Luka Dončić, uz njega će tu biti i Nikola Jokić, ali i Janis Adetokumbo, Džimi Batler, Luis Skola, Luol Deng, Stiv Neš, kao i kapiten nacionalnog tima Srbije Bogdan Bogdanović. Očekuje se da se na meču pojave i Kevin Mekhejl, Džef Hornasek, Mark Gasol, kao i kompletan tim Slovenije sa Eurobasketa 2017. godine. Kompletan prihod sa meča ići će u humanitarne svrhe.

Ovo će biti prvi meč Krisa Boša od 2016. godine, kada ga je zdravlje nateralo da ostavi košarku. Upravo je sa Dragićem Boš bio ključni igrač Majamija nakon odlaska Lebrona Džejmsa iz ekipe, a nakon sjajnih partija krenule su povrede. Posle toga mu je pronađen krvni ugrušak u plućima 2016. godine i presedeo je na tribinama drugi deo sezone, od februara pa do kraja takmičarske godine.

U nekoliko navrata je hteo da se vrati Boš na teren, insistirao je da je spreman da igra, ali mu Majami to nije dozvolio, a uz to nijedan drugi tim nije želeo da rizikuje da mu se nešto desi na terenu. Sada je ovo ipak egzibicioni meč i nema bojazni da bi Kris Boš mogao da ima zdravstvenih problema.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Zoran Dragić