Slušaj vest

Srpski košarkaš Boriša Simanić vratio se na parket, prvi put od kada je na Svetskom prvenstvu u Manili izgubio bubreg. Simanić je na meču protiv Južnog Sudana dobio snažan udarac posle kog je krvario i lekari su mu se borili za život, a jedino rešenje bilo je da mu odstrane bubreg. Zbog teške operacije morao je da napravi dugu pauzu, a uz posebnu dozvolu lekara sada planira veliki povratak na parket i želi da nastavi igračku karijeru.

Već neko vreme Boriša Simanić trenira sa Igokeom, a danas je nastupio i na prijateljskoj utakmici protiv Borca iz Banja Luke, što je svakako fantastična vest koja će obradovati sve u Srbiji. Na prvom meču posle povratka odigrao je čak 17 minuta i za to vreme postigao je osam poena, a imao je i četiri skoka i dve ukradene lopte. Igokea je pobedila Borac 81:54.

Pogledajte kako je Boriša Simanić izgledao na zagrevanju, a nadamo se da će ubediti čelnike Igokee da ga angažuju za stalno:

Borišin apel koji je čula cela Srbija

Kurir/Dado Đilas Boriša Simanić, povreda

"Kao što sam rekao, prošao sam kroz pripreme s reprezentacijom, sada radim individualno i siguran sam da ću biti spreman za nastavak karijere, ali još ne znam gde jer mnogo je teško naći klub koji će angažovati igrača s ovakvom povredom. Moja želja je da to bude negde u Srbiji iz razloga jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osećam zaboravljenim", rekao je nedavno Simanić, posle čega mu se javila Igokea.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Boriša Simanić izjava