Slušaj vest

Mega je u prvom kolu Jadranske lige pobedila Krku 80:70 (16:19, 23:14, 18:16, 23:21). Ekipa Marka Baraća nastavila je da pruža dobre partije u ABA ligi gde je regularni deo prošle sezone završila sa osam uzastopnih pobeda, a bez obzira na odsustvo nosilaca igre od lane - opet deluje da su sklopili dobar tim. Kondić je do poluvremena imao svega tri poena, ali je njegova sjajna partija u drugom delu utakmice donela pobedu ružičastima. Titulu najefikasnijeg sa 19 poena poneo je Mihajlo Petrović koji je ovog leta stigao u redove Mege, dok je domaću ekipu predvodio Tajler Persons sa 21 poenom. 

Mega nije najbolje startovala i sve do prvog dela druge deonice izabranici Marka Baraća su pokušavali da smanje zaostatak. KostaKondić je poveo ekipu, sledili su ga Bogoljub Marković i Andrija Jelavić za prednost od sedam poena ružičastih (30:23). U nastavku se igralo čvrsto i koš za koš, uz blago vođstvo gostiju. Nije se mnogo menjao ritam utakmice ni u daljem toku meča, Mihailo Petrović je razigravao Megu dok su na drugoj strani Špan i Cerkvenik spremno odgovarali.

U odlučujućoj deonici Špan i Skins su vezali mini-seriju od 4:0 i činilo se da će se domaćin vratiti rezultatski u meč. Međutim, na drugoj strani je Kondić pronašao svoj ritam i trojkom prekinuo nalet Krke, sledio ga je i Malovec za najveću prednost ružičastih (68:57). U 36. minutu Kondić je bio precizan izvan linije 6,75 i uz to dobio faul, što je bilo dovoljno da stimuliše goste da završnicu rutinski privedu kraju. Pomogli su Jelavić i Jović koji su diktirali ritam igre u reketu, dok je na drugoj strani odgovore pružao samo Persons, ali je već bilo kasno da ugrozi prednost gostiju. 

Krka: Mirtić 6, Bačvić, Garsia 5, Persons 21, Plut, Jurković 7, Špan 13, Cerkvenik 8, Skins 4, Smrekar 2, Klobučar, Čebašek 4.

Mega: Kondić 12, Jelavić 14, Vukčević, Marković 9, Kajli 4, Kroflić, Macura, Milijašević 2, Jović 14, Tanasković, Petrović 19, Malovec 6.

BONUS VIDEO: 

Kurir/Dejan Ignjatović Karlik Džons stigao na prvi trening Partizana