Slušaj vest

Američki plejmejker Derik Rouz dobio je otkaz u Memfis Grizlisima, kako javlja novinar Šams Čaranija. Rouz je MVP NBA lige iz 2011, a prethodno je bio proglašen i za rukija sezone 2009. godine i sve to u klubu iz svog rodnog grada - Čikago Bulsima

Rouz je u Memfis stigao 2023. i prosečno je beležio osam poena, 3,3 asistencije i 1,9 skokova za nešto manje od 17 minuta po meču. Ovo je relativno bolji učinak u odnosu na prethodnu sezonu kad je beležio 5,6 poena po susretu za 12 minuta na terenu u dresu Njujorka, ali i daleko slabiji u odnosu na prethodne sezone - samo godinu dana ranije (2021/22) ubacivao je po 12 poena, delio po četiri asistencije i hvatao po tri lopte. 

Pre dolaska u Memfis tridesetpetogodišnji Rouz je nosi dresove Njujorka, Detroita, Minesote, Klivlenda i Čikaga. Sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država osojio je dve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima - najpre 2010. u Turskoj, a onda i 2014. u Španiji. 

Nova NBA sezona startuje 22. oktobra i videćemo koliko će Rouzu biti potrebno da nađe novi klub, a ako ne uspe - biće zanimljivo videti da li bi ga interesovao dolazak u Evropu.

BONUS VIDEO: 

RTS/screenshot Dodela medalja košarkašima Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu