Slušaj vest

Nebojša Čović će gotovo izvesno da postane novi predsednik košarkaškog saveza Srbije. Njega je na sednici podržalo 30 od 33 delegata i Skupština koja je zakazana za 1. oktobar u ovom momentu deluje kao samo puka formalnost kada je izbor za prvog čoveka krovne srpske organizacije u pitanju.

On je imao rok do 26. septembra da preda svoju biografiju, program rada i imena kandidata četiri potpredsednika. U pitanju su potpredsednici muških reprezentativnih selekcija, ženskih reprezentativnih selekcija, za takmičenje i za finansije.

Prema pisanju "Meridian sporta" poznata su imena četvoro potpredsednika. U pitanju su Ana Joković koja bi tako ostala na funkciji potpredsednice KSS za žensku košarku. Nenad Krstić, proslavljeni srpski košarkaš i nekadašnji reprezentativac koji je već ranije bio na mestu potpredsednika u KSS.

Nenad Krstić, Predrag Danilović, Ana Joković i Dušan Projović
Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved 

Na tom spisku su još Darko Jovičić, koji je u prošlosti bio i predsednik košarkaške lige Srbije i bio je jedan od osnivača KK "Tamiš". Na listi je i Filip Sunturlić bivši košarkaš koji je radio u Crvenoj zvezdi kao direktor marketinga i generalni menadžer.

(Meridiansport/MONDO/Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Nebojša Čović