Slušaj vest

Jusuf Nurkić godinama je važio za najtežeg košarkaša u NBA ligi uz Bobana Marjanovića, ali to se menja od ovog leta. Iako još nisu saopšteni rezultati zvaničnog merenja, Marjanović je otišao u Fenerbahče, dok se Nurkić pojavio nikad mršaviji pred start nove sezone i iznenadio novinare.

Centar iz Bosne i Hercegovine vodio se da ima 132 kilograma, što više nije slučaj, pa je mesto najtežeg sada prepustio Nikoli Jokiću, ako se Bruk Lopez i Džoel Embid nisu "popravili" tokom leta. Takve stvari košarkaši vole da kriju kako bi iznenadili svoje čuvare, tako da ni Nurkiću nije svejedno kada se "na golo oko vidi" da ga je lakše "pomeriti" ispod koša nego što je to bio slučaj ranije.

Tako je jedan novinar na konferenciji za medije konstatovao da mu se čini da je Nurkić "manji" nego pre i da je lakši od 130 kilograma, na šta se košarkaš iz BiH osmehnuo i rekao da mu se ne sviđa ta reč: "Smršao sam jer želim da ostanem zdrav i odigram sve 82 utakmice ove sezone. Došao sam u sjajnoj formi, verovatno u najboljoj u posllednjih par godina i moj cilj je da odigram najbolju sezonu u karijeri", najavio je Nurkić.


Na insistiranje novinara da otkrije koliko kilograma Nurkić sada ima, nije se dao. Odlučio je da to ostane tajna za sve dok ne bude zvanično saopšteno: "Ne mogu to da vam otkrijem", nasmejao se Nurkić.

Košarkaš iz Živinica je inače od letos u Finiksu, dok je prethodno igrao za Cedevitu, Zadar, Denver i Portland. U novoj ekipi Sansa imao je manju ulogu nego što je navikao prošle sezone, a potom je tokom leta vežbao i na šutu za tri poena - tako da ćemo to verovatno više videti u njegovom repertoaru kada se vrati NBA liga.

BONUS VIDEO:

Twitter/barstoolsports Jusuf Nurkić baca telefon gledaocu