Slušaj vest

Posle PartizanaRade Zagorac je karijeru nastavio u Rusiji. Dve godine je proveo u VTB ligi, a sada bi karijeru mogao da nastavi u Napoliju, prema saznanjima italijanskih medija. 

Bivši igrač i nekadašnji kapiten Partizana je od ovog leta slobodan igrač pošto više ne igra za rusku Samaru. Prema tome, predstavlja pravi izbor za ekipu iz Napolija, a želja italijanskog kluba je postao jer Džordan Hol posle dve utakmice nije opravdao očekivanja.

Zagorac je u sezoni za nama prosečno beležio 7,9 poena i 3,9 skokova u VTB ligi. Dvadesetdevetogodišnji Beograđanin je profesionalnu karijeru započeo u Megi, u kojoj je bio od 2012. do 2017, ali je drugu godinu mandata proveo na pozajmici u Smederevu 1953. Sa ružičastima je osvojio Kup Radivoja Koraća 2015/16.

Potom je u sezoni 2017/18. branio boje Real Betisa, da bi potom došao u Humsku u kojoj je bio od 2018. do 2022. Sa Partizanom je osvojio Superkup Jadranske lige 2019. i Kup Radivoja Koraća godinu dana kasnije. Posle crno-belog dresa, Zagorac je zadužio opremu ruskog Avtodor Savatora u kojem je bio 2022/23, a potom je prešao u Samaru.

Hrvatski trener na čelu 

Prvi čovek struke Napolija je hrvatski trener Igor Miličić sa zanimljivom istorijom - nekada igrač Jugoplastike, deo karijere proveo je i u Trepči na Kosovu i Metohiji. U razgovoru za MONDO jednom prilikom je ispričao: "Pao sam na doping kontroli u Grčkoj i Kosovo tad nije bilo pod FIBA tako da sam mogao da samo tako da ostanem u košarci i tih nekih sedam, osam meseci sam igrao tamo da prehranim porodicu.Tako je ispalo, život me je tako odveo", objasnio nam je naš sagovornik.

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Košarkaši su se vratili na teren, Zagorac štiti igrače Zvezde