Slušaj vest

Nikoli Simiću se u rodnom Lazarevcu pridružio bivši igrač PartizanaStefan Birčević, a njih dvojica su zajedno vodili Kolubaru do prve pobede u Drugoj ligi Srbije. Domaćin je na svom terenu savladao Železničar iz Inđije rezultatom 81:73.

Stefan Birčević je ovog leta stigao u Paragon, ali se taj klub spojio sa Kolubarom i sada bivši igrač Partizana brani boje Kolubare Lazarevac 2003 koja igra u Drugoj ligi Srbije. U prvom kolu Kolubara nije uspela da slavi u Nišu protiv istoimenog domaćina (75:68), ali je grešku ispravila nedelju dana kasnije na domaćem terenu. U pobedi nad ŽelezničaromBirčević je upisao 13 poena i devet skokova, dok je Simić bio nešto bolji i meč je završio sa 23 poena.

Pre povratka u rodni grad, Birčević je imao raskošnu internacionalnu karijeru. Krenuo je iz Metalca iz Valjeva 2007, potom je bio deo Radničkog iz Kragujevca, da bi od 2014. do 2016. branio boje Estudijantesa. Usledio je prvi od dva mandata u Partizanu, zatim odlazak u Istanbul BB, Banvit i Bon, onda i druga sesija u crno-belom dresu. Bio je deo ekipe Andree Trinkijerija u sezoni 2019/20, potom je od 2021. bio u Bursasporu, zatim u Klužu, Miteldojčeru i litvanskom Lijetkabelisu.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je tri srebrne medalje, 2014. na Mundobasketu u Madridu, potom 2016. na Olimpijskim igrama u Riju i godinu dana kasnije na Evropskom prvenstvu.

Nikola Simić ima dugogodišnje iskustvo u Kolubari, osim prošlogodišnjeg angažmana u Tamišu, Simić je deo tima iz Lazarevca od 2019. i vrlo je važan šraf ekipe. U prvoj sezoni (2019/20) prosečno je beležio 19 poena, godinu dana kasnije 21,2, a 2021/22. 14,9 poena.

Kolubara posle drugog kola zauzima središnje mesto tabele, odnosno osmu poziciju sa jednom pobedom i jednim porazom. U trećem kolu Kolubara će gostovati Beku 13. oktobra od 17 časova.

BONUS VIDEO: 

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige