Slušaj vest

Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za drugo kolo Evrolige i okršaj protiv Baskonije na svom terenu (sreda, 20:00). Pred trening u Beogradskoj areni sa medijima su razgovarali trener Janis Sferopulos, krilo Dejan Davidovac i plejmejker Jago dos Santos koji je prethodnih dana bio u centru pažnje.

Zbog slabijih partija na početku sezone Brazilac se našao na udaru navijača, koji su ga kritikovali i preko društvenih mreža. Zvezda nije počela sezonu na pravi način jer je upisala poraze na gostovanjima Dubaiju i Splitu u okviru ABA lige, a brazilski košarkaš prepoznat je kao jedan od krivaca za slabije partije čitavog tima. On je na to odgovorio prvo komentarom na društvenoj mreži "X", a zatim i onako kako treba - prvi je stigao na trening crveno-belih!

Mondo/Tijana Jevtić Jago dos Santos prvi na treningu Crvene zvezde

Nakon kratkog zagrevanja Brazilac je i popričao sa medijima pred drugi evroligaški meč u sezoni. "Ovo je prva utakmica u Areni pred navijačima Zvezde. Spremni smo za ovo. Prošli put nismo igrali dobro, mnogo je bitno za navijače, klub i za naše samopouzdanje", rekao je Jago i dodao: "Znam da su navijači Zvezde uvek sa mnom i kada igram loše i dobro, ovo je moj dom, srećan sam ovde. Mislim da je ta poruka bila za mene, imam loše momente i moram da reagujem, da imam motivaciju. Neki ljudi su mi pisali loše reči i to se desilo. Te poruke su za mene, moje samopouzdanje i želim da unapredim svoju igru i spreman sam za to."

Odličnu priliku da pred domaćim navijačima odigra dobar meč Jago dos Santos imaće protiv Baskonije, pošto trener Janis Sferopulos ni na ovom meču neće računati na Miloša Teodosića. Iskusni organizator igre odrađuje poslednji meč prošlosezonske kazne zbog isključenja u Istanbulu, a Jago i Kodi Miler-Mekintajer preuzeće na sebe odgovornost u njegovom odsustvu.

Bonus video:

Mondo/Tijana Jevtić Dejan Davidovac pred Zvezda - Baskonija