Slušaj vest

Na utakmici ABA 2 Lige između Borca iz Banjaluke i Zlatibora koja je odigrana u utorak dogodio se presedan kakav dugo nije viđen. Zlatibor je jedan deo utakmice igrao sa šestoricom košarkaša, što niko nije primetio od sudija, ali očigledno ni od aktera, sve dok "igrač viška" nije seo na klupu.

Kako je to moguće teško je objasniti, Zlatibor je čak i postigao poene kada je imao šestoricu igrača na parketu, a to je uočeno baš kada je postavljena odbrana čovek na čoveka - a "šesti" nije imao koga da čuva u tom trenutku.

Nakon otprilike minut, Zlatibor je imao petoricu opet na parketu, ali im ni to nije pomoglo da dođu do pobede. Borac je upisao trijumf od 93:90, i to posle produžetka, a ostaje da se vidi da li će liga na kraju pokrenuti postupak i da li će biti kazni za ovakav amaterski gaf. Pogledajte trenutak kada Zlatibor igra sa šestoricom:

Povodom ove situacije oglasio se i poznati hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović koji je u čudu da je tako nešto bilo dozvoljeno u regionalnom takmičenju: "Zaista, svašta se može videti u sportu! Ali, da na jučerašnjoj utakmici ABA 2 lige, skoro 2 minuta Zlatibor igra sa 6 igrača na terenu, a da niko od učesnika to ne primeti, je za Ginisovu knjigu rekorda", napisao je Petrović i ocenio da će verovatno samo sudije biti kažnjene.

BONUS VIDEO:

MONDO Grobari skandiraju Vladimiru Lučiću