Svi događaji
Od najnovijeg
12:58

Kraj konferencije!

Završeno je obraćanje!

MN Press Konferencija KSS

12:52

O stručnom štabu

"Nema nikakvih tajni, ali medicinski staf mora da se dogovara. To je tim koji je važan. Mi smo t imali i sreću, imamo fantastičnu saradnju. Mislim da tu neće biti nikakvih promena. Što se tiče trenerskog stafa ja bih voleo da ovi momci koji su bili sa mnom nastave. Svi su otišli negde, oni su zauzeti i mi moramo da vidimo. Bilo je kod nas stručnjaka koji su smatrali da treba da imam nekog iskusnog trenera da mi kaže kad da uzmem tajmaut. Mi trenutno nemamo ko će da radi skauting, ko će da bude pomoćnik.. Naći ćemo, videćemo. Zavisi i da li predsednik ima materijalu potporu da to plati."

12:48

Da li planira da ostane do OI?

"Ne bih ja da se ponavljam, razumeli ste našu odluku. Ja sam jedan olimpijski ciklus, moja funkcija kao trenera. selektora, završili smo olimpijski ciklus i dali koliko možemo. Pomislio sam da dolazi novi tim i da to treba nastaviti. Naravno i uz moju podršku i pomoć koliko god mogu da pomognem. Ali eto vidite kakva je tu situacija, onda smo Nebojša i ja napravili dogovor, ovo što je sada najvažnije kvalifikacije. Ja ne bih ništa isključivao, ja sam to već sa glavom i sa sobom i sa porodicom završio. Dogovorili smo se, idemo dalje, lično mislim da u budućnosti treba da bude novi sastav, novi trener, ako se nađe može neki mlađi, starijeg ne možete da nađete, Idemo kratoročno, a mislimo dugoročno."

12:46

Čović o regionalnoj ligi

"Regionalna liga ovakva kakva je vodi u to da morate da platite 1.000.000 evra. Kako bude problema objavljivaćemo šta se dogđaj, Za sada je oko 100 miliona dinara naših obaveza ostalo. Tu uvek računamo na podršku."

12:42

Čović o problemima

"Ima dosta problema, rešavaćemo ih u hodu. Videli ste program, nećemo odstupati od njega. Znamo medalje, svaka čast, ali one ne smeju da pokriju ono što nije dobro. Potreban je sistem koji mora da odoli svemu što nas čeka. Kada ga postavite sistem on je tu da opstane sve. Očekvianja su velika, ali nama je potrebno i razumevanje i pomoć. Sport sa sobom nosi puno emocija, tu ste nam važni da vratimo kult reprezentacije. Postavjanjem Pešića eliminisali smo veliki faktor. Pogotovo što su igrači hteli da on ostane i zato je veliki faktor da ne bude više otkaza. Nama nisu to drage teme, takve teme neće doneti ništa dobro naciji. Probleme ćemo videti. Revizori su ušli i prave kompletnu reviziju poslovanja saveza."

12:40

Pešić o sastavu stručnog štaba!

"Svi su me napustilI! Jedan trener me je napustio, drugi, napustio me je i Tarlać i fizioterapeut. ali zato imam predsednika!"

12:37

Neću se baviti naslednikom!

"Da li ću se ja baviti naslednikom? Neću! Znaš zašto neću? To predsednik zna i ja sam to jasno rekao, ja tražim ljude koji će meni da pomognu. Ja sam ovde postavljen da budem trener reprezentacije, da se kvalifikujemo, pa da gledamo da osvojimo neku medalju, a najbolje zlatnu. Ja ciljeve ne postavljam, meni postave ciljeve. Ako predsednik mene pita ko bi mogao da nastavi ovo što smo počeli ja ću dati svoj stav. Ali danas je to sve dosta teško. Svi mislimo da bi zbog značaja reprezentacije, da bi bilo dobro da malo profesionalizujemo trenere. To ne znači da će košarka odmah da bude bolja, to ne znači, ali daje se status struke i na kraju krajeva, kako god okrenuli struka je važna. To je ipak pitanje za predsednuka, ja što se mene tiče stojim na raspolaganju za sve. Ali ja moram da nađem dobre pomoćnike, koji će meni da pomažu, a ne ja njima!"

12:34

Mora bolje!

Zbog rezultata koji se očekuju, velikih očekivanja od reprezentacije to sve mora da bude na višem nivou.. Nije dovoljno imati samo igrače i sistem i servis... Nadamo se da će se to desiti u sledećem olimpijskom ciklusu. Javnost već pravi kombinaciju finale i zlatna medalja u Los Anđelesu. Super, lepo, moraš da imaš ciljeve, ali dalek je to put.

12:32

Četiri stuba košarke!

"Ja sam to govrorio, ali to eto tako prođe jer živimo u svetu medija i informacija koje dolaze i odlaze. Ja sam već rekao da se tu ne ponavljam. Kako god neko mislio ja imam pravo to da kažem da su najbolji deo srpske košarke igrači. Ja sam sa Nebojšom puno pričao, on zna moj stav. Mi imamo četiri stuba košarke. Jedan je KSS na čelu, drugi je KLS, treći i četvrti su Crvena zvezda i Partizan. To su stubovi naše košarke. JEr svi moraju da se dogovaraju jer košarka je najvažnija stvar. Bez sistema, bez dogovora, bez kompromisa je nemoguće praviti rezultate i nemoguće je da i Crvena zvezda i Partizan postižu rezultate kakve žele. Meni je to važno kao treneru!"

12:29

Pešić o motivaciji

Ne bih se ponavljao, naravno zahvaljujem se na podršci, lepim rečima, na želji. Ispunio sam želju svima, pa i meni. Nije baš da nisam hteo da nastavim, ali sam smatrao da će doći dan da se nastavi taj kontinuitet. Radi savez na uspostavljanju sistema, a ja u svemu tome vidim sebe. Drago mi je da ljudi žele da vodim reprezentaciju. To je za mene ne samo motivacija nego i priznanje.

12:27

O Simaniću!

Što se tiče prozora, igra se. Nije FIBA ništa pomerila. Tih dana se igraju kvalifikacije i Evroliga. Bez uslovno rečeno bez igrača, ali nadamo se da će igrati. Što se tiče Simanića radujemo se svi, znamo kroz šta je sve on prošao. Evo ga 22 poena, sjajne brojke. Izabrao je pravo mesto, trener mu je dao šansu, ja mu želim sve najbolje sigurno. Samo neka nastavi, on je kandidat. Sada mora da nastavi.

Svetislav Pešić uživo prenos konferencija za medije potpisivanje ugovora
MN Press 

12:23

Pešić o pozivu igrača da ostane

"Znači naravno, sigurno da znači, povećava odgovornost i pre svega nije baš dobro kad te igrači mnogo žele i hvale. Tako se stvorila jedno uzajamno poverenje. Dobro smo se povezali, prepreke koje smo imali na putu te više ujedine. Bilo je tu poraza i pobeda, ali stići do ciljeva nekada izgleda jednostavno, ali to je proces u kome svi učestvujemo. Raditi sa klubom i reprezentacijom to su dve različite stari. Ali eto ponekada pogotovo u reprezentaciji je vrlo važno da se stvori hemija. Igrači su to osetili, ja mislim i možda je to u klupskom delu drugačije, ali znate kako, reprezentacija nije skup najboljuh po statistici nego oni koji se najbolje dopunjuju. Ne samo sa aspekta čiste košarke, nego ko se najbolje dopunjuje i na taj način se oni povezuju između sebe. A šta povezuje ljude? Interes! A ovo je interes uspeha. I trenera treba neko da motiviše, a šta da ga motiviše, evo ovo baš!"

12:18

Nenad Krstić

"Selektor Pešić je doprineo sa dosta medalja i uspeha, ali njegov doprinos se ne meri samo tim rezultatima, 42 igrača je prošlo kroz kvalifikacije, uticao je na mnoge generacije igrača. Videlo se d aje vladalo veliko zajedništvo među igračima, hemija.Mislim da je ovaj dogovor velika stvar za našu košarku i uveren sam da ćemo nastaviti da pišemo stranice uspeha. Poželeo bih selektoru puno sreće"

Nenad Krstić
MN Press 

12:17

Napredovali smo!

"Mi smo imali 2021. godine kvalifikacije sa Letonijom i tada je bilo 500 gledalaca. Naša poslednja utakmica je bila protiv Finske - 8.000 gledalaca. Znači, napredovali smo. Ja bih voleo protiv Danske da bude 8.000 gledalaca,"

12:15

Moraju da nam daju igrače!

"Moraće Crvena zvezda i Partizan da učestvuju u formiranju tima za Kopenhagen. Ako ne tri, onda po dva ili jednog igrača da pošalju. Mi smo predstavnici srpske košarke i oni svi moraju da budu svesni da nam pomognu da napravimo kompetitivnu ekipu, a onda ćemo imati situaciju da imamo koristi svi od toga. Potrebno nam je da naša reprezentacija izađe sa najjačim mogućim sastavom", rekao je Pešić.

Svetislav Pešić uživo prenos konferencija za medije potpisivanje ugovora
MN Press 

12:13

Da se ujedine klupske zastave!

Treba napraviti ekipu i otići u Kopenhagen i pobediti i 24. isto u Beogradu pobediti. I to ovako, kada taj dan igraju Zvezda i Partizan. Sigurno ćemo mi napraviti kompetitivnu ekipu, ali ako ne budemo imali saradnju i pomoć... Ne ujedine li se zastave klupske u jedinstvenu zastavu Srbije neće biti rezultata. Neće biti medalja, neće biti rezultata. Uspeh reprezentacije zavisi od toga kako savez radi svoj posao. Ali moramo da znamo da se sve promenilo. Nije to kao nekad, oni 10 meseci stvaraju navike u klubovima, a onda igraju za reprezentaciju. 

12:09

Pešić o kvalifikacijama

Sad nam predstoji jedan rad. Ali stvarno imam potrebu da to kažem jer uspesi se u Srbiji ne uspeva ništa kao uspeh. Iako smo igrali fantastično na Evropskom prvenstvu, ali tih osam minuta je presudilo da ne uradimo ono što treba. Ja sam uvek za proces, iako i ja volim da pobedim, A taj proces znači te kvalifikacije koji su bili za nas prilično komplikovani. Ne samo zato što nas čekaju četiri utakmice. Najveći moj uspeh mog rada je što smo se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo jer da se nismo kvalifikovali ne bi se tamo pojavili, ko zna gde bi Srbija završila, ne bi išli ni na Olimpijske igre. Nama je taj sistem kvalifikacija bio protivnik, imali smo u kvalfiikacijama 42-43 igrača. Svaki prozor drugi igrači, svaki prozor druga ekipa. 

Svetislav Pešić uživo prenos konferencija za medije potpisivanje ugovora
MN Press 

12:06

Pešić!

"Ja bih iskoristio priliku da se zahvalim na strpljenju savezu i Nebojši. To se sve malo odužilo, ja sam već imao neke druge ciljeve i planove i neke druge obaveze. Uspeli smo to da na neki način regulišemo i ja sam sada tu pred vama. Kažem zahvaljujem se na strpljenju pre svega. Nije bilo tu nekih pregovara. To su bili razgovori jer sam ja mislio da sam svoje obaveze prema srpskoj košarci i reprezentaciji završio. Ali eto nikad ne reci nikad. Situacija je takva da se približava kvalifikacije za EP. Mi smo već imali jedan prozor u februaru. Trudio sam se koliko sam mogao i nadam se da sam ispunio želju igrača, Saveza, Nebojše da nastavimo taj kontinuitet. Ipak jednog dana to mora da nastavi jednog dana. Govorilo se i ranije, govori se i danas da je trener u godinama, ali ta strast prema košarci i ta ne ljubav nego navika je i dalje tu duboko u meni. "

Svetislav Pešić uživo prenos konferencija za medije potpisivanje ugovora
MN Press 

12:04

Nebojša Čović:

Meni je veliko zadovoljstvo da se nastavila saradnja. Nema šta da vam pričam oko njega šta je sve urađeno. Ono što je jako važno za nas je da smo ovo obezbeili. Bila je to želja nacije i igrača i to će olakšati sledeće korake. Ono što nam preostaje je da radimo zajedničkim snagama. Očekujemo veliku podršku klubova. Svi računaju da je to sve završeno, ali imamo kvalifikacije i treba tu da prođemo. Ugovor koji smo potpisali je do 30.9.2025 godine. Zahvaljujem se Pešiću na razumevanju i poverenju 

11:04

Da čujemo selektora!

Posle dve medalje sa poslednja dva velika takmičenja cela javnost, ali i kompletan nacionalni tim stali su iza Pešića i jasno mu dali do znanja da ga žele i dalje na tom mestu. Ispunio nam je svima želju, a sada da čujemo šta ima da kaže tim povodom. 

10:51

Svetislav Pešić je ostao!

Iskusni stručnjak je i dalje selektor Srbije, a od 12 časova očekujemo njegovo obraćanje javnosti.