Slušaj vest

Srpski košarkaš Nikola Jović odigrao je prethodne noći vrlo dobro na "otvaranju" nove sezone u NBA ligi i kao starter je postigao 15 poena za svoj Majami, međutim preostali reprezentativci Srbije nisu imali naročito sjajno izdanje. Iako su ekipe našeg kapitena Bogdana Bogdanovića (Atlanta) i Vasilija Micića (Šarlot) zapravo došle do pobede, pomalo je sve u Srbiji zabrinula njihova uloga na startu takmičarske godine.

Tako je Bogdan Bogdanović ponovo izgubio mesto startera u Atlanti koje je imao još od februara do kraja prethodne sezone, što je isti slučaj i sa Vasilijem Micićem koji je po dolasku u Šarlot samo u prvih devet utakmica ulazio sa klupe, dok je potom po dobijanju uloge postao starter.

Da li zbog napornog leta sa reprezentacijom Srbije, priprema ili zbog novih zamisli trenera, Bogdanović i Micić su izgubili te uloge u timovima na startu sezone i to je pomalo zabrinjavajuće za reprezentaciju naše zemlje, pošto ipak želimo da budu u vrhunskoj formi za naredno leto i duele na Eurobasketu. Pak, s druge strane, možda i nije toliko loše ako bi imali manje naporne sezone i potpuno spremni dočekali turnir za "orlove"?

Bogdan Bogdanović.jpg
MN Press 

Umesto Bogdanovića, meč je počeo Dajson Danijels, dok je kapiten Srbije sa klupe dobio 28 minuta. Nije bio naročito uspešan, pogodio je dva od šest šuteva za tri poena, i u pobedi svojih Houksa doprineo je ukupno sa osam poena, dva skoka i dve asistencije.

Što se tiče Micića, kod Šarlota su sada na bekovskim mestima Lamelo Bol i Brendon Miler, ali videćemo da li je to trajno rešenje. Micić je sa klupe odigrao 16 minuta i učestvovao je u igri sa pet poena (2/9), tri skoka i pet asistencija.

BONUS VIDEO:

RTS Bogdan Bogdanović teši Ognjena Dobrića