Slušaj vest

Denver ima velike probleme na početku nove sezone i zaređao je povrede od Oklahome i L.A. Klipersa koji su "upalili" uzbunu u Koloradu. Jedini koji nije pod znakom pitanja je naravno Nikola Jokić koji je prethodne večeri ponovo odigrao fantastično i u tesnom porazu od kluba iz Los Anđelesa (104:109) upisao je 41 poen, uz čak sedam postignutih trojki, koliko su inače imali i svi njegovi saigrači zajedno - iz duplo više pokušaja.

Evidentno je da Denver ima velikih problema posle odlaska Kentavijusa Koldvel-Poupa, klupa i dalje ne doprinosi na način na koji bi morala, druge "zvezde" tima Majkl Porter Džunior i Džamal Marej igraju jedva prosečno, međutim Nikola Jokić nikako ne dozvoljava da se loši rezultati svale na njih.


Tako su tokom čitavog razgovora sa Jokićem mediji insinuirali na probleme koji su svima vidljivi na "golo oko", ali daleko od toga da je Jokić igrač koji će svoje saigrače "gurati pod voz" - ujedno je i zbog toga najbolji košarkaš na svetu.

Na pitanje koliki je izazov da Jokić bude strpljiv dok čitava ekipa pokušava da se poveže i "shvati" kako treba da igra, srpski as se dobro razmislio i dao fantastičan odgovor: "To što sam ja dao 40 danas, to ne znači da sam igrao dobro. Baš svi moramo da budemo bolji. Ne treba da preispitujete moje strpljenje, ja sam zajedno tu sa svim momcima. Nisam ja odvojen od njih. Svi mi moramo da igramo bolje od ovoga", rekao je Jokić, kao pravi vođa.


Sarkastično, u svom stilu, Jokić je istakao i da je plan da posle poraza idu na žurke, kao i da je "još juče" trebalo da budu na nivou koji su zacrtali tokom priprema. Istovremeno, kratko i jasno analizira šta je najveći problem u igri.

"Imamo probleme da dođemo do poena, to nije dobar broj u današnjoj NBA. Dali smo prvo 98, pa 104. Pravimo probleme u odbrani, ali utisak je da znamo šta treba da radimo u odbrani, ali u napadu ne postižemo dovoljno poena. Ne pogađamo ni otvorene šuteve, nekada ni polaganja, ne konvertujemo šanse. Da li je problem u spejsingu? I da i ne, isto je kao i prošle godine", čak je i tu ostao suzdržan Nikola Jokić.

Pogledajte i kako je Nikola Jokić odigrao prethodne večeri u porazu od L.A. Klipersa:

BONUS VIDEO:

Instagram/HouseOfHighlights Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone