Slušaj vest

Žalgiris je poražen u domaćem prvenstvu od Vulvsa ubedljivim rezultatom 100:852 i sve to uoči duplog kola Evrolige i gostovanja Crvene zvezde u Kaunasu. Kao olakšavajuća okolnost kluba iz Litvanije uzeta je činjenica da Andrea Trinkijeri nije vodio ekipu u ovom meču.

Italijan se nije osećao dobro i zbog toga je njegov zamenik Tautvidas Sabonis bio na čelu tima, ali je očigledno da je izostanak Trinkijerija izuzetno uticao na ekipu. Domaćin je značajnu razliku napravio u trećoj četvrtini kad je vezao seriju od 17:0, uzvratio je Žalgiris u odlučujućoj deonici jer je nanizao 12 poena, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi protivnik.

Najefikasniji u dresu Žalgirisa je bio Silvan Fransisko sa 25 oena, sedam skokova i četiri asistencije. Odličnu partiju je pružio i Alen Smailagić koji je ubacio 12 poena i uhvatio tri lopte za 19 minuta na terenu. Imao je bivši centar Partizana i sjajne procente šuta, meč je završio sa 80 posto realizacije iz igre.

Žalgiris je u odličnoj formi ove sezone u Evroligi su savladali Barselonu, Virtus, Monako i Makabi, dok su jedini poraz zabeležili od Olimpijakosa, ali se uspešno drže na drugom mestu tabele. U domaćem takmičenju, takođe, dobro stoje, osim poraza od Ritas i ovog poslednjeg od Vulvsa sve ostalo su ubedljive pobede i zbog toga zauzimaju treću poziciju na tabeli. 

BONUS VIDEO: 

MONDO Koreografija Zvezde Delije