Mada ni sa jednog mesta nije zvanično potvrđeno da će se kandidovati za predsednika Košarkaškog saveza Srbije (rok je 11. april), Dragan Đilas uveliko je "viđen" na toj funkciji.

Pozivajući se na izvore "koji su nebrojeno puta bili pravi putokaz", dnevni list "Sport" objavio je da buduće rukovodstvo trofejnog sporta već ima plan za period do i posle OI u Londonu 2012.

Dejan Bodiroga, koji bi u početku trebalo da bude jedan od četiri potpredsednika, zadužen za mušku košarku, zamenio bi Đilasa posle nepunih godinu i po dana!

Mada se predsednik bira na period od četiri godine, prvi čovek Beograda, navodno, želi samo da postavi stvari u Savezu na zdrave temelje i posle Londona se vrati svojim primarnim poslovima u gradu i stranci.

"Sport" saznaje da Đilas razmišlja kome od dvojice "svojih" ljudi da poveri funkciju generalnog sekretara KSS. Prema istim izvorima, u kombinaciji više nije Dejan Tomašević, koji je prethodnih meseci bio popularna opcija, kao ni Milan Opačić i Milan Smiljanić, nekadašnji operativci Crvene zvezde, odnosno Partizana.

Prvi sastanak Skupštine KSS u novom sazivu, kada bi trebalo da budu izabrani i rukovodeći organi, zakazan je za 18. april.

(MONDO, foto: MN Press)