Novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije je startovalo konkretnim potezima. Naime, rad sa reprezentativnim mlađim kategorijama je postavljeno kao prioritet, pa se odatle i krenulo.

Odlučeno je da će selektor mlade reprezentacije (do 20 godina) biti Aleksandar Džikić, koji je Krku doveo do trofeja u Evročelendž kupu, tvrdi "Blic". On će predvoditi selekciju pred kojom je učešće na Evropskom prvenstvu u Bilbaou u julu.

Mlada reprezentacija je na minulom EP u Zadru bila tek sedma.

Vlada Jovanović će ostati učitelj najboljih srpskih omladinaca iako je želeo da napusti to mesto zbog obaveza u Partizanu. Kao njegov mogući naslednik figurirao je Dragan Jakovljević, ali će stručnjak, koji je nedavno osvojio NLB ligu sa crno-belima, ipak nastaviti rad sa najboljim košarkašima do 19 godina. On će svoje učenike povesti na Svetsko prvenstvo u Letoniji od 30. juna do 10. jula.

Odlučeno je da Vlada Vukoičić nasledi Nenada Trunića na mestu selektora reprezentacije do 18 godina, koju takođe očekuje EP, u Poljskoj (od 21. do 31. jula).

Kadetsku selekciju će i dalje voditi trener Crvene zvezde Saša Nikitović, a još nije poznato ko će biti na čelu univerzitetske selekcije. Najozbiljniji kandidat je Dejan Mijatović.

Za koordinatora svih selekcija biće postavljen Raša Radovanović, dugogodišnji direktor u FMP Železniku, koji već pet meseci nema funkciju u košarci.

(MONDO, foto MN Press)