Košarkaški savez Srbije demantovao medijske navode da su već određeni selektori mlađih selekcija Srbije, navodeći da je reč o "medijskim pretpostavkama i špekulacijama".

"Posle izvršene analize i uvida u stanje u vezi sa mlađim muškim reprezentativnim selekcijama, u toku je obavljanje razgovora sa potencijalnim kandidatima za selektore mlađih selekcija. Konačne odluke po ovom pitanju još nisu donete.Košarkaški savez Srbije u narednih 10 dana izaći će u javnost sa imenima trenera koji će voditi pomenute selekcije, čime će biti otklonjene sve nedoumice", navodi se u saopštenju KSS.

Saopštenje je usledilo posle informacija u pojedinim medijima da je KSS već "rasporedio" ljude zadužene za mlađe selekcije. Tako je objavljeno da su Aleksandru Džikiću povereni "orlići", da će Vlada Jovanović ostati učitelj najboljih srpskih omladinaca, da će Vlada Vukoičić naslediti Nenada Trunića na mestu selektora reprezentacije do 18 godina, a da će kadetsku selekciju i dalje vodit Saša Nikitović.

Međutim, KSS u saopštenju ističe da su to sve medijske špekulacije.

"Želimo da istaknemo da ćemo sve informacije važne za javnost objavljivati putem zvaničnog sajta Košarkaškog saveza Srbije ili direktnim obraćanjem na konferencijama za medije u organizaciji KSS", dodaje se u saopštenju.

(MONDO)