Plejmejker Metalca je na 14 utakmica sakupio 351 indeksni poen i ubedljivo nadmašio centra Crvene zvezde Savu Lešića (282) i "pleja" OKK Beograda Slobodana Dunđerskog (265).

U prvih pet plasirali su se još jedan centar crveno-belih, Uroš Nikolić (265), kao i "kolos" FMP Železnika Mile Ilić (263).

Idealnu petorku Superlige čine "plej" Ljubičić, bek Boris Bakić (Zvezda), krilo Marko Čakarević (Radnički Kragujevac), krilni centar Lešić i centar Ilić.

Najbolji strelac Superlige je Nikolić sa 235 postignutih poena, drugi je Nemanja Nedović (Zvezda) sa 230, a treći Ilić sa 215 poena.

Među statistički najuspešnijima nema košarkaša vodećih ekipa, Partizana i Hemofarma, dok je predstavnik trećeplasiranog Radničkog samo Čakarević. To jasno pokazuje da se do timskih uspeha u današnjoj košarci stiže raspoređivanjem tereta na više kvalitetnih pojedinaca.

Plej-of prvenstva Srbije počinje u utorak, prvim utakmicama polufinala plej-ofa Partizan - FMP Železnik i Hemofarm -Radnički. Igraće se do dve pobede, a finalna serija do tri.

Učesnici plej-ofa ujedno su izborili plasman u NLB ligu 2011/2012, s tim što će FMP morati da izdvoji 150.000 evra za "vajld kard".

(Beta/MONDO, foto: MN Press)