Poraz Igokee u "Pioniru" nagovestio je uzbudljivu borbu za prvo mesto do kraja ligaškog dela ABA takmičenja. Uprkos neuspehu, tim iz Laktaša sigurno će ostati na liderskoj poziciji bar do sledećeg kola.

Crvena zvezda Telekom imaće u ponedeljak uveče u Hercegovini šansu da takođe ostvari učinak 18-6, ali će zbog lošijeg skora u međusobnim duelima morati da iščekuje još jedan neuspeh rivala za vrh.

Posle važne pobede Partizana mt:s nad gostima iz Republike Srpske, trener Igokee rekao je svojim košarkašima da je velika stvar igrati protiv crno-belih u punom "Pioniru" i braniti u takvoj atmosferi prvo mesto.

"To je velika stvar. Iskrene čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, od srca im želim da ostvare što bolji uspeh do kraja, zaslužili su to radom i ove godine i prethodnih godina... Mi smo dobro otvorili utakmicu, ali to je trajalo nekih 15 minuta, dok Partizan nije pokazao svoje najjače oružje, a to je ofanzivni skok", rekao je Bajić na konferenciji za novinare.

Njegov tim će do početka završnog turnira igrati protiv Krke kod kuće (17.03) i Cibone u gostima (23.3). Zbog dve pobede nad Crvenom zvezdom Telekom neće morati da osluškuje i prati rezultate drugih utakmica. Ipak...

"Ostaje nam da u poslednja dva kola opravdamo ovo što smo do sada radili i borimo se za prvo mesto... Bilo bi još bolje da Zvezda negde kiksne, ja se nadam da će to biti sutra", dodao je on.

Duel Široki - Crvena zvezda Telekom biće odigran u ponedeljak, a počeće u 20.30 časova.

(MONDO, foto: MN Press)