Ekipa Vojvodine ide u Superligu sa prestižnom titulom pobednika Prve muške lige Srbije!

Novosadski tim kao gost je savladao Mega Vizuru u meču poslednjeg kola, pošto je u završnici preokrenuo rezultat sa 76:71 na konačnih 76:77, po četvrtinama 28:18, 16:15, 9:25, 23:19.

I Vojvodina i Mega ostvarili su skor 20-6, ali su "lale" zauzele višu poziciju zbog pobeda u oba međusobna susreta.

Pored njih, u Superligu su se plasirali valjevski Metalac i niški Konstantin, a peti učesnik borbi za titulu i plasman u ABA ligu biće Sloboda iz Užica ili Radnički FMP.

Mega je u derbiju Prve lige ugostila Vojvodinu u Kruševcu, gde planira da odigra i nekoliko superligaških mečeva. Prvi put posle finalnog turnira Kupa Koraća, zaigrao je i reprezentativac Novica Veličković, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Kao ni činjenica da je tim Dejana Milojevića na poluvremenu imao 11 poena viška - 44:33!

Voša je neverovatnom serijom od 21:2 otišla na "plus osam" (46:54) u 29. minutu, ali su Avramović, Marjanović i Micić sredinom poslednje četvrtine vratili prednost na stranu Mege.

Još kada je mladi reprezentativac Nemanja Krstić u 36. minutu pogodio trojku za 70:62, činilo se da je Mega završila posao, međutim, usledio je završni udarac Novosađana.

Kalinić i Kužeta smanjili su na 76:75, na drugoj strani Veličković i Avramović promašili trojke, a odlučujući koš za goste postigao Stefan Stojačić - 76:77!

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)