Kakva godina za Igokeu!

Momci iz Laktaša dočekaće završni turnir ABA lige na prvom mestu. Lidersku poziciju obezbedili su u prošlom kolu, a u subotu su trijumfom u Zagrebu nasmejani okončali prvu fazu takmičenja.

Cibona - Igokea 78:87 (22:19, 14:27, 25:25, 17:16)

Najefikasniji igrač utakmice bio je Branko Jorović. Ubacio je 23 poena, uz pet skokova i tri asistencije, na zadovoljstvo trenera Dragana Bajića, koji ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

Njegov tim počeo je sezonu iznenađujućim nizom pobeda, zatim dva puta savladao Crvenu zvezdu Telekom, jednom Partizan mt:s i u velikoj borbi apsolutno zasluženo izborio "pol poziciju" pred Fajnal for.

Snažnom i konstantno dobrom igrom, ekipa iz Republike Srpske izrasla je u ravnopravnog rivala beogradskim velikanima, pa ni njen plasman u Evroligu više ne bi bio iznenađenje.

Lepu završnicu ligaškog dela i 20. trijumf, Igokea je izborila u glavnom gradu Hrvatske, savladavši Cibonu.

Pitanje pobednika bilo je razrešeno u drugoj deonici. "Igosi" su serijom 15:2 preokrenuli rezultat (od 19:22 do 34:24) i stekli značajno vođstvo, koje su sačuvali do kraja.

Doduše, Zagrepčani su sredinom treće četvrtine uspeli da se primaknu na "minus 3" (52:55), ali nisu imali snage za još jedno vođstvo.

U domaćem timu najbolji je bio Andrija Žižić (20, 9 sk), a među gostima se istakao i Korsli Edvards sa 16 poena i pet skokova.

Bajićevi izabranici saznaće ime protivnika u polufinalu Fajnal fora posle večerašnjih utakmica Radnički - Crvena zvezda Telekom, Partizan mt:s - Solnok i (eventualno) Budućnost - Olimpija.

(MONDO, foto: MN Press)