Košarkaši madridskog Reala deklasirali su Barselonu sa 90:73 u derbi meču desetog kola ACB lige i zadržali prvo mesto na tabeli sa maksimalnim učinkom.

Madridjane je do trijumfa predvodio trio Felipe Rejes, Rene Ervel i Aleks Mumbru sa po 15 poena, a solidnu partiju pružio je Ratko Varda sa sedam pogodaka.

Na drugoj strani, kod Katalonaca najzapaženiji bio je Huan Karlos Navaro sa 21 pogotkom, a osam manje uknjižio je Jaka Lakovič.

Barseloni, koju trenira Duško Ivanović, ovo je bio drugi poraz u prvenstvu.

Važan trijumf za ostanak u borbi za prvo mesto na tabeli ostvarila je Taukremika, koja je slavila na gostovanju Menorki (80:75).

Dobru partiju pružio je kapiten reprezentacije Srbije Igor Rakočević, koji je postigao 14 poena, koliko i Serkan Erdogan. U redovima domaćina najzapaženiji je bio Sem Klensi sa 19 pogodaka.

Djirona, koju trenira Svetislav Pešić, pobedila je Mursiju 80:73. Marko Marinović je trijumfu katalonskog kluba doprineo sa deset poena, pet skokova i četiri asistencije, dok mladi Marko Kešelj nije igrao.

Do četvrte pobede u sezoni stigle su ekipe Pamese i Bilbaoa. Pamesa je na gostovanju u Malagi savladala Unikahu 64:58, dok je Bilbao na svom parketu bio bolji od Estudijantesa 78:67.

Vule Avdalović jeu pobedu Pamese ugradio osam poena i tri asistencije, a Dejan Milojević tri poena i tri skoka.

U pobedi Bilbaoa Predrag Savović učestvovao je sa dva poena i pet skokova, Ivan Koljević je zabeležio tri poena, dok Milan Majstorović nije igrao zbog povrede kolena. Sa druge strane centar Estudijantesa Goran Nikolić nanizao je sedam poena i imao četiri skoka.

Za razliku od Unikahe koja je poražena, drugi španski tim u Partizanovoj grupi Evrolige, Huventud, zabeležio je ubedljivu pobedu protiv Alikantea 84:64. Za goste, koji se nisu proslavili u Badaloni, Nikola Vasić je postigao šest poena.

Preostala tri meča desetog kola donela su pobede domaćih ekipa - Kaha San Fernando trijumfovala je nad Gran Kanarijom (68:59), Fuenlabrada je bila bolja od Valjadolida rezultatom 88:72, Bruesa je savladala Granadu 77:59

(MONDO)