Ekipe Partizana i Mega Vizure mnogo puta su odmerile snage u prijateljskim i utakmicama domaćih takmičenja. Napredak Mege, koji se ogleda u osvajanju trećeg mesta u Superligi Srbije, uslovio je susret starih znanaca i na višem nivou takmičenja, već u drugom kolu ABA lige.

Partizan je na startu rutinski srušio Igokeu pred punim Pionirom, dok je Mega u Smederevu protiv Cedevite odmah imala priliku da se uveri kako će ova sezona biti daleko teža i zahtevnija od prethodnih.

"Ne može da se kaže da su protiv raspoložene Cedevite kiksirali, ali je sigurno da će ekstraordinarnom motivacijom i borbenošću probati da anuliraju taj poraz. Iz prošlosezonskog tima je otišao Marjanović, doveli su Vardu i Radovića i imali trojicu igrača u A reprezentaciji, od kojih su Micić i Krstić i putovali na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Rasterećeni su, imaju mladost i ambiciju i zahtevaju našu potpunu ozbiljnost. Samo tako naša prednost u kvalitetu može sa papira da se prenese na teren".

Vujošević je ponovio da je, s obzirom na okolnosti u kojima su obavljene pripreme, zadovoljan trenutnim stepenom forme čitavog tima. Istakao je povredu Bertansa kao hendikep koji će se osećati u narednih nekoliko meseci, ali i najavio skori povratak u sastav Nikole Milutinova, koji je mesec dana bio van stroja zbog povrede kolena.

Zamoljen da oceni učinak Borisa Daloa na treninzima i prvoj zvaničnoj utakmici, podsetio je da se radi o momku rođenom 1994. koji bi tek u budućnosti trebalo da opravda svoj angažman konkretnim učinkom na mečevima.

"On je talentovan igrač, ali što je neko talentovaniji utoliko je veća njegova obaveza da marljivo radi. Pogotovo na poziciji plejmejkera, iskustvo se stiče i kroz greške i slabije partije".

Krilni centar Žofri Lovernj protiv Igokee je bio daleko od impresivnih izdanja sa kraja prošle sezone, čega je i sam potpuno svestan. On se u nedelju nije dobro snašao pod pojačanom pažnjom protivničke odbrane.

"Često sam imao na sebi po dvojicu, pa i trojicu čuvara, verovatno će tako biti čitave sezone. Nisam u formi kao proletos, ali ne osećam nikakav pritisak i jednostavno ću nastaviti jako da treniram kako bih odgovorio zahtevima trenera i što pre se vratio na nivo iz finala plej-ofa".

Upitan kako su dug boravak sa reprezentacijom Francuske i mala minutaža na Eurobasketu uticali na njegovu formu, odgovorio je da mu je u Sloveniji nedostajao zahtevniji režim rada.

"Kada u ekipi imate veterane kao što su Toni Parker i Boris Dijao, onda treninzi i nisu u prvom planu. U proseku sam igrao devet minuta, a između utakmica su termini za trening bili samo po sat vremena. Pokušavao sam da ostanem u formi tako što sam u svojoj režiji odlazio da dižem tegove i trčim, ali to ne može da zameni ozbiljan rad u klubu", rekao je Lovernj.