Crvena zvezda upisala je prvu pobedu u drugoj rundi ABA lige. Na gostovanju u Laktašima crveno-beli ubedljivo su nadigrali Igokeu sa 72:52.

"Ovo je bio jedan kvalitetan meč, za razliku od onog protiv Širokog. Od prvog trenutka smo uspeli da zaigramo dobro u odbrani i svih 40 minuta bili smo na visokom nivou. Raduje me način na koji smo to uradili i sigurno da je to put kojim u perspektivi treba da idemo. Kontrolisali smo igru, morali smo da budemo maksimalno koncentrisani i izuzetno sam zadovoljan prikazanim. Dobro smo igrali u odbrani i to me raduje, ali ima još da radimo, pogotovo u napadu", rekao je Radonjić posle meča.

Radonjić je rekao da je svestan uloge favorita u regionalnom takmičenju i rekao da se nada da će ekipa vremenom postajati sve uigranija.

"Jesmo jedan od favorita za visok plasman u takmičenju. Svestan sam toga, pre svega jer je ekipa mnogo kvalitetnija nego prethodne sezone. Sada na početku šampionata imamo težak raspored, pa tako nemamo vremena za slavlje, moramo da se okrenemo narednom meču sa Radničkim. Nadam se da ćemo odigrati dobro u odbrani, pošto su oni pokazali da su izuzetno kvalitetni. Nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji kako prvenstvo bude odmicalo. Posle toga počinje i Evroliga. Nadam se da će Raško Katić za nekoliko dana biti u timu i da ćemo uspeti, kako i očekujem, da iz dana u dan budemo bolji, bez obzira što smo imali najviše izmena što se tiče nosilaca igre i da su se dosta kasno priključili reprezentativci", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde nije mogao da precizira kada će se povređeni Raško Katić priključiti ekipi.

"Šanse da Katić nastupi protiv Radničkog su polovične, ali sigurno nećemo rizikovati jer nas posle toga očekuju jake utakmice u Evroligi, prva protiv Lokomotive i nadam se da će, na osnovu sadašnjeg stanja, on biti spreman da zaigra".

Trener Igokee Dragan Bajić rekao je da nije zadovoljan rezultatima na početku takmičenja i ocenio da je uzrok poraza pre svega loša realizacija njegovih izabranika.

"Zvezda je kvalitetnija ekipa i jeste favorit, ali nisam zadovoljan kako igramo. Imamo evidentan problem. Loše igramo u napadu i nikako ne uspevamo da se konsolidujemo. Nismo stigli da se uzdignemo posle poraza od Partizana u Beogradu", izjavio je Bajić.

On je rekao da će se narednih dana baviti analizom.

"Prerano je sve analizirati, ali moram narednih dana da sednem da razgovaram sa stručnim štabom, dobro izučim situaciju i videti šta nam je činiti dalje. Ovi porazi od 'večitih' nisu katastrofalni, početak je sezone, ali svakako nije zadovoljavajuć učinak", zaključio je Bajić.