Los Anđeles Lejkersi prolaze kroz još jedan težak period. Na trećini ligaškog dela sezone imaju skor 13-15. Prošle noći su izgubili od Finiksa (90:117), a prethodno i od Golden Stejta (83:102).

U takvoj situaciji, sve je veći broj nezadovoljnih navijača. Kritike na račun tima dolaze sa svih strana, a trener Majk Dantoni staje u odbranu igrača.

"Zašto bih bio obeshrabren? Borimo se sa gomilom dobrih igrača, koji su igrali dobro i koji će ponovo igrati dobro. Ako su navijači izgubili veru u ovaj tim, onda neka nađu drugi tim i neka bodre druge. Ja sam u redu i nećemo odustati", ljutito je rekao trener.

Nije tu stao.

"Da li se šalite? Obeshrabren? To čak i nije u redu prema ovim momcima", podvukao je.

Lejkersi imaju veliki broj problema sa povredama. Kobi Brajant se vratio posle operacije, pa je ponovo prinuđen da odmara. Leče se i Stiv Neš, Stiv Blejk i Džordan Farmar.

Tim iz Los Anđelesa igraće na Božić protiv Majamija.

"OK, izgubili smo dve utakmice u gostima. Imali smo skor 1-5 na putovanjima, zar ne? Potrebno je vreme da se naviknemo. Potrebno je vreme... Borićemo se i pokušaćemo da ostanemo iznad 50 odsto uspešnosti. Dolaze nam lepe utakmice pred svojim navijačima i ako bilo ko ne veruje u pobedu, ne mora ni da bude uz nas", podvukao je Dantoni.