Partizan i Solnok trebalo je da se sastanu u nedelju od 17 časova, ali postoje šanse da crno-beli ostvare pobedu službenim rezultatom 20:0, a da gostima bude oduzet jedan bod zbog nedolaska na utakmicu.

"Pojavio se problem jer oba tima imaju zgusnut raspored utakmica u narednom periodu. Doneću odluku do 14 časova", rekao je za MONDO direktor takmičenja Josip Bilić.

Situacija se zakomplikovala pošto je Solnok izborio "majstoricu" četvrtfinala FIBA Evročelendž kupa protiv estonskog Tartu Roka.

S obzirom na to da je treća utakmica na programu u utorak, Solnok je zatražio odlaganje okršaja sa Partizanom, jer bi ekipa u suprotnom imala manje od 48 sati da otputuje u Estoniju i pripremi se za važan meč.

Crno-belima, naravno, ne odgovara nikakvo odlaganje, jer im pored borbe za plasman na Fajnal for ABA lige predstoje još četiri kola Top 16 faze Evrolige, zaključno sa 10. ili 11. aprilom.

Nije realno ni da se utakmica igra u subotu, pošto su crno-beli u četvrtak uveče gostovali u Moskvi, a vraćaju se u petak popodne. U tom slučaju bi morali da se suprotstave Solnoku, praktično, bez treninga.

Ipak, u Humskoj 1 ističu da su spremni na određeni kompromis.

"Partizan svakako želi da igra protiv Solnoka. Postoji ideja da početak utakmice bude pomeren za nedelju od 12 časova, ali ne znamo da li će tako i biti", stav kluba je za MONDO prenela portparolka Sonja Savić.

Partizan je uoči 24. kola poravnat na tabeli sa Cibonom i Budućnošću, a na završnom turniru biće mesta samo za dva od ta tri tima.

Ako izabranici Duška Vujoševića ne budu morali da igraju protiv Solnoka, imaće više vremena za odmor pred dolazak Makabija u Kombank arenu (četvrtak).

Gostovanje Budućnosti zakazano je za 24. mart (ponedeljak), u Krasnodaru protiv Lokomotive igra se 28. marta, a zavesa na regularni deo ABA lige pašće koji dan kasnije, utakmicom protiv Cedevite u Pioniru. Satnica poslednjeg kola još nije utvrđena.

Podsetimo da je nakon plasmana u četvrtfinale Evrokupa i Crvena zvezda Telekom imala problem sa terminima, ali ga je uspešno rešila pomeranjem utakmice u Zadru sa nedelje na subotu.

Zadrani su mogli na to da pristanu jer su domaćini, a uz to nemaju obaveza u drugim takmičenjima.