Mega Vizura ušla je u protekle noći u istoriju kao klub koji je "izašao" na draft sa čak trojicom igrača. Tako se izjednačila sa NBA "delegacijom" Budućnosti iz 2003. godine (Saša Pavlović, Žarko Čabarkapa, Slavko Vraneš).

Krilnog centra Nikolu Jokića (41) izabrali su Denver Nagitsi, plejmejkera "A" reprezentacije Vasilija Micića (52) Filadelfija Siksersi, a Nemanju Dangubića (54) San Antonio.

Desetak sati posle spektaktakularnog drafta, talentovani srpski košarkaši otkrili su i svoje prve utiske.

"Bio sam šokiran,čestitao sam Vasi i on mi je rekao 'Sad ćeš i ti'. U tom momentu čuo sam svoje ime", rekao je Nemanja Dangubić klupskom sajtu. "Presrećan sam. Ovo je neverovatan uspeh za mene. Čestitam i Vasi, Joki i Bogdanu!", dodao je.

Vasilije Micić takođe je istakao veliki uspeh Mega Vizure. Očekuje se da i on i Dangubić promene sredinu ovog leta i nađu odgovarajuće, ambiciozne evro-ekipe.

"Prelep je osećaj.Mnogo mi je drago što su tri Megina igrača izabrana.I Danguba i Joka su ovo zaslužili. Mega je samo pokazala da je uradila dobar posao u prethodne tri godine i da je postala ozbiljan klub", podvukao je Micić.