Kao i prošle godine, Vladimir Lučić došao je na pripreme reprezentacije, pokušao da se izbori sa povredom leđa, ali nije uspeo. Ponovo će propustiti veliko takmičenje.

Takođe, na Svetskom kupu u Španiji dres sa državnim grbom Srbije neće nositi ni Nemanja Dangubić, zbog povrede kolena, koja ga je primorala da u prethodnom periodu radi odvojeno od tima.

"Vladimir Lučić i Nemanja Dangubić od jutros nisu više na pripremama seniorske reprezentacije Srbije za Svetski Kup u Španiji. Vladimir Lučić zbog povrede leđa, a Nemanja Dangubić zbog problema sa kolenom nisu mogli da nastave sa treninzima nacionalnog tima zbog čega nisu više na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću", saopštio je u sredu Košarkaški savez Srbije (KSS).

Bez njih i od ranije povređenog Ognjena Kuzmića, a sa naknadno pozvanim Raškom Katićem, "orlovi" će u petak otići u Trst, na prvi kontrolni turnir u sklopu priprema za Svetski kup u Španiji.

Najveće ovogodišnje košarkaško takmičenje biće održano od 30. avgusta do 14. septembra, a Srbija će početi učešće u Grupi A, uz reprezentacije Španije, Francuske, Brazila, Egipta i Irana.