Ekipa Metalca počela je sezonu sa pet uzastopnih poraza (sve u gostima), a minulog vikenda u Zagrebu bila je na "jednu loptu" od podjednako duge serije pobeda.

Cibona je imala više sreće u produžecima i Valjevci (skor 4-6) su propustili šansu da se ozbiljno umešaju u borbu za četvrto mesto, iako im to, kao debitantima, verovatno nije primarni cilj!

Međutim, ima još dosta da se igra, pogotovo ako se zna da su izabranici Vladimira Đokića samo dva puta u 10 kola bili domaćini, a svi ostali četiri do šest puta.

Valjevsku publiku u ponedeljak uveče čeka prava poslastica, duel sa evroligašem i jedinom neporaženom ekipom ABA lige, Crvenom zvezdom Telekom!

"Trudićemo se da odigramo i borbeno i mudro. Bićemo jako agresivni, učinićemo sve što je do nas", obećao je Đokić, a prenosi zvanični klupski sajt.

"Naravno, u tom meču će mnogo toga zavisiti od igrača Zvezde. Biće umorni od putovanja u Valensiju, ali oni u ekipi imaju 12-14 kvalitetnih košarkaša i apsolutni su favoriti. Ponavljam da ćemo odigrati motivisano i agresivno i videćemo kako će to izgledati".

Đokić ističe da se jedan od ključeva ravnopravne utakmice nalazi u zaustavljanju centara crveno-belih, Marjanovića i Cirbesa, tako što će dobiti što manje lopti u blizini koša.

Trener Metalca požalio se na uslove u kojima se ekipa sprema, ne samo za predstojeću utakmicu. Grejanje u dvorani radi samo tridesetak minuta po terminu.

"Tako je bilo još dok sam bio junior Metalca", kaže Đokić, nekadašnji plejmejker Spartaka i Partizana i Crvene zvezde, inače rođeni Valjevac.

"Uvek isti problem - nema nafte, nema grejanja... Stvarno ne razumem, dokle će biti tako, ipak je ovo 21. vek. Na svim gostovanjima uživamo u toplim dvoranama..."