Manje od četvrt časa bilo je potrebno da ime pobednika utakmice u praznoj dvorani "Univerzijada" u Sofiji bude više nego jasno. Već u 15. minutu, Crvena zvezda Telekom vodila je protiv Levskog 29 poena prednosti (36:7), pa do kraja meča čuvala vođstvo i svoju snagu.

Trener Beograđana Dejan Radonjić zahvalio je domaćinu, jer je pristao da odigra utakmicu na tamošnji praznik - Badnji dan. Meč je počeo u neuobičajenom, matine terminu, od 13.00 časova.

"Hoću da zahvalim Levskom i Titiju (Papazovu, treneru domaćina) jer su pristali da promene datum odigravanja utakmice i jer su se složili da meč bude pomeren na dan kada slave praznik. Ne bi nam bilo lako u suprotnom, jer bismo morali da igramo tri utakmice u četiri dana", počeo je trener Beograđana izlaganje na konferenciji za novinare.

O utakmici nije bilo potrebe da dugo govori.

"Bilo je jasno da smo pokazali veći kvalitet i da smo odlučili pitanje pobednika za 14 minuta. Levski je takođe pokušao i borio se do kraja, kao što bi i trebalo da bude u ABA ligi", rekao je Radonjić i podvukao:

"Želimo da završimo godinu još jednom pobedom, nad Cibonom".

Meč crveno-belih i Zagrepčana biće odigran u subotu, od 17.00 časova.