Nemanja Gordić sedam sekundi pre kraja je postigao prelomnu trojku u finalu hrvatskog kupa, a Fran Pilepić jednim slobodnim bacanjem "overio" trijumf Cedevite, nakon što Marko Ramljak nije uspeo da izjednači na 85:85.

Nekadašnji plejmejker Budućnosti, Partizana i Igokee tako je najzaslužniji što je Cedevita odbranila trofej, a u prvom poluvremenu gubila je čak sa 19 poena razlike (25:44).

Zagrepčani su iskoristili pad u igri protivnika da brzo smanje na 46:47. Četvrtu četvrtinu počeli su serijom od 11:0, za vođstvo od 78:69, što je trebalo da najavi mirnu završnicu.

Međutim, Zadar je uspeo da anulira tu prednost i čak propustio šansu da u samom finišu opet povede, kada je Josip Sobin pri rezultatu 82:81 za Cedevitu realizovao samo jedno od dva slobodna bacanja.

Miro Bilan ubacio je 20, a Gordić 19 poena za pobednički tim. Na drugoj strani je Džejms Florens blistao sa 24 poena, uključujući sedam trojki iz 11 šuteva.

Cedevitu od narednog vikenda očekuje borba za što bolji plasman pred plej-of ABA lige, kao i dvomeč osmine finala Evrokupa protiv Gran Kanarije.

— KK Cedevita (@KKCedevita) February 19, 2015