"Šta se događa sa Bobanom Marjanovićem?", pitaju se navijači Crvene zvezde dok prate jako važnu polufunalnu seriju svog tima i Partizana.

MVP Evrolige i najdominantnija "petica" najjačeg takmičenja na kontinentu, nije igrao u prve dve utakmice ni približno kao u dosadašnjem toku sezone.

Naravno, ogromne zasluge za to ima odbrana crno-belih, koja mu posvećuje veliku pažnju i troši značajnu energiju da bi ga "izbacila" iz igre.

Trener Partizana Duško Vujošević upitan je u petak da li bi odbrana od gorostasa crveno-belih mogla da bude i ključ pobede crno-belih u seriji.

"Boban jeste limitiran na utakmicama timskom odbranom, kojom su se stvarale neke druge 'rupe' u odbrani. Sigurno se očekuje i njegova reakcija... Odbrana je maksimalno usredsređena upravo na zaustavljanje njegove igre i njegova slabija prezentacija nije posledica njegove blede partije, u smislu da je neobjašnjivo kako je do toga došlo. To je izazvano postavkom timske odbrane. Ona otvara i koncepcijske rizike i pitanje je kako će drugi igrači to iskoristiti", rekao je trener Partizana.

Šef struke crno-belih osvrnuo se na naporan ritam utakmica u seriji i ukazao na činjenicu da igračima oba tima nije lako da odgovore na velike napore.

"Igrati u dva dana tako teške utakmice je nešto što zaista prevazilazi granice ljudskih mogućnosti. Ovaj susret ima van toga i veliki značaj u smislu plasmana za Evroligu, što sigurno još više čini utamice složenim i teškim. Pokušaćemo da igramo bolje nego u prethodne dve utakmice", dodao je trener Partizana.

Ko pobedi u subotu steći će prvu "meč loptu" za plasman u Evroligu. Ogroman značaj utakmice i poraz u prošlom meču izazvaće reakciju Zvezde, uveren je Vujošević.

"Znamo Zvezdine kvalitete i izuzetno ih poštujemo. Znamo da će dati sve od sebe da reaguju i da rezultatski vrate seriju u svoju prednost, jer neka blaga prednost ovog momenta je na našoj strani, s obzirom da su dve utakmice igrane u domaćinstvu protivnika i da smo napravili 'brejk'. Ipak, utakmica će biti jako teška", podvukao je trener crno-belih.

Treći duel plej-of serije počinje u subotu, od 21 čas.