Duško Vujošević je od prvog treninga, u avgustu prošle godine, govorio je o neadekvatnom tretmanu Partizana od strane države i nadležnih sportskih institucija.

Sudeći po onom što je izjavio nakon konačnih 1:3 protiv Crvene zvezde Telekom u polufinalu plej-ofa ABA lige, glavnog krivca za to što njegove ekipe neće biti u Evroligi drugu sezonu zaredom, vidi na istoj adresi.

"Čestitam Zvezdi na plasmanu u finale i hteo bih da se zahvalim državi na velikoj pomoći koju je Partizan od nje imao u svim segmentima", ironično je poručio Vujošević.

"Hvala navijačima na bodrenju na ovoj utakmici i tokom čitave sezone. Svako zlo ima svoj kraj, pa što kažu u Crnoj Gori: 'I ovo će se jednom lane zvati'. Treba i ovo izdržati".

On je priznao da je "večiti" rival trenutno kvalitetniji tim, što je naročito došlo do izražaja u seriji od nekoliko utakmica za kratko vreme.

"Moram da kažem da je ekipa koju vodim večeras odigrala krajnje pošteno i dala svoj maksimum. Naš tim ima određene limite i protiv rivala koji ima kvalitet i dužine klupe kao Zvezda, ti limiti u seriji od nekoliko utakmica dolaze do izražaja".

Trener Partizana u subotu uveče je kritikovao suđenje u trećem meču, da bi dan kasnije ostao pri tom stavu, čak ga i pooštrio.

"Pripremajući se za ovu utakmicu, sa timom i saradnicima sam pogledao treći meč, koji se pokazao presudnim za celu seriju. Suđenje je bilo skandalozno i jedino sam (u subotu - prim.aut) pogrešio što sam izostavio (sudiju Damira) Javora, koji je bio direktno uključen sa (Ilijom) Beloševićem i (Sretenom) Radovićem. Oni su svojim kriterijumom direktno skrojili ishod".

Usledilo je pitanje o suđenju u završnoj utakmici polufinala plej-ofa.

"Suđenje večeras treba posmatrati u kontekstu prethodnih utakmica. Ali, ako gledamo samo ovu... Mislim da na Vilijamsu nije bio faul pri šutu za tri poena i da nije bila Draganova (Milosavljević) četvrta lična. Bilo je grešaka, ali ovog puta nisam video tendenciju", završio je Vujošević.

Priča će se sigurno nastaviti u narednim danima...