"Ne dajte se pasjim sinovima", odštampano je na majicama koje su Duško Vujošević i Dragan Milosavljević nosili na pres konferenciji uoči druge utakmice finala plej-ofa protiv Crvene zvezde Telekom.

U pitanju je citat iz romana Danila Kiša "Grobnica za Borisa Davidoviča", a može samo da se pretpostavi kome je poruka upućena.

Vujošević u nedelju nije stao na tome, kada su u pitanju citati velikih srpskih književnika.

Trener Partizana još jednom se požalio na pasivnost pripadnika obezbeđenja prilikom odlazaka ekipa i stručnih štabova u svlačionicu, kada su ga pojedini Zvezdini navijači (kojima svakako nije mesto u dvorani) pljuvali.

Na snimku se vidi kako Vujošević zastaje pred ulazom u tunel i preko pripadnika policije se suočava sa tim momcima, čime i sam doprinosi eskaliranju situacije...

Objašnjavajući svoj postupak, citirao je Milorada Pavića.

"U romanu 'Unutrašnja strana vetra', Pavić kaže da 'nijedan neopaljeni šamar ne treba sa sobom poneti u grob'. Šta da uradim kada mi se neko unese u lice? To je toliko nepristojno...", rekao je Vujošević.

"Šta radi ta redarska služba, kada dopušta čoveku da priđe toliko blizu da može da pljune? To je tolika mržnja, da ne mogu da je shvatim".


Ma koliko, po mnogima, bila nevažna, titula prvaka Srbije iz godine u godinu služi kao povod za velike tenzije među beogradskim "večitim" rivalima. Tako je očigledno i ove godine, pa se samo nadamo da će na preostalih nekoliko utakmica prevladati "hladne" glave i da neće biti ozbiljnijih incidenata.