Samo jedna pobeda deli crveno-bele od "triple krune" i najuspešnije sezone u klupskoj istoriji.

Tenzija je prisutna, euforija sasvim normalna i očekivana, a trener Dejan Radonjić u takvoj situaciji mora da pripremi ekipu da odigra treću utakmicu finala plej-ofa, pre svega maksimalno koncentrisano.

"Posle 2:0 smo u situaciji da pobedom u jednom od naredna tri meča dođemo do titule. Želimo da iskoristimo prednost koju imamo i da uprkos povredama i opterećenju budemo bolji od Partizana. Neka sve prođe sportski, uz čvrste duele, ali u granicama korektne borbe", rekao je Radonjić u sredu nešto posle podneva.

"Znamo da moramo da igramo dobro, da moramo da imamo bolju koncentraciju nego u prethodnoj utakmici. Pokušaćemo da stavimo u funkciju naš kvalitet, da tokom 40 minuta iscrpimo sve resurse, kako bismo savladali jedinog prvaka Srbije. Opet podsećam da Partizan ima igrače sa kvalitetom i iskustvom i ne želi samo da produži finalnu seriju, već i da odbrani trofej".

Strateg crveno-belih kaže da je situacija vezana za povrede Bobana Marjanovića i Stefana Jovića praktično nepromenjena.

"Nadali smo se da će posle nekoliko dana odmora biti malo bolje, ali generalno smo u poziciji da Bobi i dalje nastupa pod opterećenjem, a Stefan ako se bude osećao kao danas, verovatno opet neće nastupiti... Što nema veze sa udarcem (u drugom meču, kada je pogođen tvrdim predmetom sa tribina – prim.aut)".

Upitan oseća li se u ekipi nestrpljenje i želja da se titula osvoji u najkraćem mogućem roku, crnogorski stručnjak odgovorio je da nije bilo prostora za takvo razmišljanje.

"U odnosu na prethodni meč koji smo imali, jako težak, iscrpljujući, ovih dana najviše smo se bavili osvežavanjem igrača i poboljšanjem zdravstvenog statusa. Gledaćemo da do meča ceo tim dovedemo u takmičarski modus, da kroz takav pristup dođemo do dobre igre i završimo utakmicu zadovoljni".

"Prepoznajem da ima euforije oko kluba i među navijačima, ali imali smo tokom sezone puno momenata sličnih ovom. Znamo šta treba da napravimo još jednom, a da li će to biti sutra, videćemo".

Dejan Radonjić imao je za navijače posebnu poruku - da pomognu ekipi fer i sportskim navijanjem i da eventualna proslava titule počne tek posle ostvarene pobede, a nikako pre utakmice.

Portparol Jovo Karanović preneo je apel kluba...

"Još jednom apelujemo da se navija sportski, bez ubacivanja predmeta, bez pirotehnike i upotrebe lasera, tako da utakmica prođe bez ijednog incidenta. To nam je zaista izuzetno važno".

Kao za prvi meč, ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji, već će se na tribinama naći vlasnici sezonskih ulaznica, prijatelji kluba i predstavnici sponzora, koji mogu ponovo da iskoriste karte od petka.

Očekuje se i dolazak nekoliko stotina navijača Partizana, pošto je u dosadašnjim finalnim utakmicama ispoštovan reciprocitet.