Partizan apel navijačima pred FMP: Budimo pametni
MN Press 

KK Partizan žestoko je u ponedeljak kažnjen zbog uvredljivih skandiranja svojih navijača tokom prve utakmice serije protiv FMP-a. Zbog vulgarnih pesama, koje je preko razglasa zaustavljao i trener Aleksandar Džikić, crno-beli su sankcionisani maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 360.000 dinara.

Istog dana kada je ta odluka izrečena, posle prepucavanja saopštenjima na relaciji Železnik - Humska, "panteri" su pobedili crno-bele i zakazali "majstoricu", koja će u sredu biti odigrana pred navijačima Partizana.

Dan pred odlučujući meč, crno-beli su na klupskom sajtu apelovali na svoje pristalice da navijaju fer, sportski i da "ne dozvole da se želje pojedinaca ostvare".

"KK Partizan NIS poziva svoje verne navijače da kao i nebrojeno puta do sada nose momke u crno-belim dresovima tokom svih 40 minuta utakmice. Istovremeno, klub apeluje na navijače da navijaju isključivo fer i sportski, bez ikakvih uvreda ili ubacivanja predmeta u teren. Nakon prve utakmice polufinala, klub je već žestoko kažnjen, što nam jasno ukazuje da je sledeća kazna igranje pred praznim tribinama ukoliko se plasiramo u finale. Budimo pametni i nemojmo dozvoliti da se želje pojedinaca ostvare. Srce, ruke glas… Svi kao jedan!", poručeno je iz Partizana.

Trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao je da bi ekipa trebalo da zaboravi poraz iz Železnika, a da bi navijači morali da imaju svest o potencijalnim provokacijama.

"U utakmicu moramo da uđemo mirni i svesni svojih kvaliteta i potencijala. Utakmica iz Železnika mora da se zaboravi jer je iza nas. Važna nam je i podrška sa tribina i svest o tome da ne smemo da dozvolimo da nas isprovociraju, jer su tendencije pojedinih i više nego jasne", rekao je šef struke Partizana.

Krilni igrač crno-belih Edo Murić veruje u ekipu.

“FMP je pokazao kvalitet i mi na to moramo da odgovorimo igrom koja nas je dovela da pobede u prvom meču. Ne očekuje nas lak zadatak, ali verujem da smo sposobni da pružimo najviše kada je najvažnije”, poručio je Murić.

Sutrašnji duel u hali "Aleksandar Nikolić" počeće u 21.00 čas.