Dimitris Itudis i CSKA produžili ugovor
MN Press 


Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis produžio je ugovor do 2019. godine, objavio je danas prvak Evrope.

"Veoma sam srećan što nastavljam svoju misiju u CSKA. Ponosan sam na rezultate u prošloj sezoni, ali sada gledamo napred na nove izazove. Još smo gladni i žedni uspeha, želimo da odbranimo sve titule", rekao je Itudis za klupski sajt.



Itudis je u Mosvku došao u leto 2014. godine, a pored Evrolige osvojio je i VTB ligu.
Grčki stručnjak od tada je zabeležio fantastičan skor od 88,9 odsto uspešnosti jer je ostvario 120 pobeda iz 135 utakmica.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin je rekao da njegov tim predvođen Itudisom igra spektakularnu košarku.

"Kada smo pre dve godine pozvali Itudisa u CSKA nismo imali nikakve sumnje u njegov kvalitet. Itudis je prošao odličnu školu, imao je veliko iskustvo, a sada je u CSKA dobio potvrdu svega toga osvajanjem titule u Evroligi. Nekoliko puta mi je postavljano pitanje da li će rezultat na fajnal-foru u Berlinu biti odlučujući tokom razgovora o novom ugovoru. Da, osvajanje titule je bio značajan faktor, ali mi smo Itudisu našu ponudu dali pred finalnu utakmicu", rekao je Vatutin.

"Tim igra spektakularnu košarku pod Itudisom, igrači vole da su na terenu, savršeno razumeju ciljeve koje je postavio stručni štab i rade zajedno na postavljanju tih ciljeva", dodao je on.


Dugo godina radio je kao pomoćnik Željku Obradoviću u Panatinaikosa, a samostalno je vodio PAOK i Banvit.