Košarkaški savez Srbije 15. decembra dobija novog predsednika
MN Press 

Košarkaški savez Srbije u 2017. godinu trebalo bi da uđe sa novim predsednikom na čelu.

Dragan Đilas i zvanično je na sednici Upravnog odbora održanoj u Beogradu svojim najbližim saradnicima, potpredsednicima Igoru Rakočeviću, Andriji Kleutu i Dušanu Projoviću, saopštio da napušta dosadašnju funkciju, iako je javnost obavestio o toj odluci još na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu.

Đilas je odlučio da se povuče sa mesta predsednika KSS pre isteka mandata u godini u kojoj su obe seniorske reprezentacije napravila veliki uspeh - muškarci su osvojili srebrnu medalju, a žene bronzano olimpijsko odličje.

Nakon Đilasove odluke dogovoreno je da Izborna Skupština bude održana 15. decembra na kojem će košarkaška Srbija dobiti novog predsednika Košarkaškog saveza i četvoro potpredsednika, prenosi "Sportski žurnal.

Predsednik prilikom isticanja kandidature, za šta je neophodno da dobije sedam glasova članova Skupštine, najavljuje imena četvoro najbližih saradnika. U Upravnom odboru neće biti promena, jer će članovi UO Dejan Dimitrijević (KS Beograda), Darko Karan (KS Vojvodine), Dušan Đurić (KS Centralne Srbije) i Uroš Parlić (KS Istočne Srbije) ostati i u novom sazivu, jer im mandat nije istekao.

A ko će naslediti Dragana Đilasa na mestu predsednika KSS?

O imenima narednog prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije nije bilo reči na sednici Upravnog odbora, ali teorijski može biti najviše četiri kandidata.

Prema proceduri svako ko se nominuje u obavezi je da plan i program rada istakne na sajtu KSS kao i imena članova svog tima.

Dragan Đilas na mestu predsednika KSS je od aprila 2011, a trenutni mandat mu ističe 2019. godine.