Četiri gostovanja - dve pobede, tri meča kod kuće - dva poraza, i to od timova koji "na papiru" ne spadaju u red najkvalitetnijih u E grupi FIBA Lige šampiona.

Posle belgijskog Šarlroa, italijanski Dinamo Sasari slavio je u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom 88:87, posle produžetka, osvetlivši slabosti crno-belih, koje su u suštini već bile poznate.

Partizan ove sezone nema kvalitet da rutinski privede utakmicu kraju. Čak i kada u ranoj ili središnjoj fazi meča ima dvocifrenu prednost, možete se kladiti da će protivnik uspeti da se vrati u život i makar zapreti preokretom.

Onda se pitanje pobednika svede na preciznost i koncentraciju u završnici i tu nekada ispadne dobro po crno-bele (Ludvigsburg, Stelmet, Olimpija, Zadar, Mega...), ali nekada, po zakonu verovatnoće, stvari moraju da krenu i nizbrdo.

Tako je bilo u utorak uveče protiv Sasarija, koji je krajem druge četvrtine gubio sa 14 poena razlike, krajem treće sa 10, a minut i po pre kraja bio na "minus šest" (78:72), uz loptu u Partizanovom posedu!

Međutim, crno-beli su do kraja regularnog toka postigli samo jedan poen iz tri napada, a Sasari sedam, uz promašeno slobodno bacanje za pobedu, koja će kasnije ipak doći.

Ako je koš Saketija uz faul Andrića (78:75) na isteku napada bio srećan, a pogodak Olasenija za 79:79 uz zvuk sirene posledica plejmejkerskog umeća Roka Stipčevića i loše odbrane, o slobodnim bacanjima Džoša Kartera 29 sekundi pre kraja može da se diskutuje.

Stefanu Birčeviću sviran je peti faul pri šutu američkog krila za tri poena...

"Mislim da nije bio faul... Mislim, siguran sam da nije. Znam da ga nisam zakačio", rekao je Birčević po izlasku iz svlačionice.

"Bilo je isto kao u duelu sa Baraćem (u finišu utakmice - prim. aut) u Zadru. Tamo nisu svirali faul, a u Beogradu ga sviraju... Žao mi je što se tako desilo. Imali smo dobijenu utakmicu, oni su se sa ta tri bacanja direktno vratili u meč. Posle se izdešavalo još čudnih i nesrećnih stvari".

Aleksandar Džikić rekao je na konferenciji za novinare da neće biti lako prevazići ovako izgubljenu utakmicu, ali u razgovoru sa igračima posle toga, stekao se utisak da nigde "ne gori". Momci su spremni da opet zavrnu rukave i probaju da se iskupe...

"Moramo da se koncentrišemo i spremimo za Krku u subotu. Da gledamo tu utakmicu, da zaboravimo Sasari, a onda ćemo protiv Ludvigsburga imati novu šansu. Mislim da smo podigli formu i ne smemo sad da padnemo. Samo glava gore i da ustalimo odbranu, da bude agresivna i dobra kao u drugoj četvrtini protiv Sasarija", poručio je Birčević.


Tabela E grupe na polovini prve faze izgleda ovako: Bešiktaš 6-1, Ludvigsburg 5-2, AEK 4-3, Sasari 3-4, Stelmet 3-4, Partizan 3-4, Šarlroa 3-4, Solnok 1-6.

Dalje idu najbolja četiri tima, a vrlo verovatno i petoplasirani.

"Računica je jasna. Ako u drugom delu dobijemo četiri utakmice, sigurno smo prošli. Imamo četiri meča kod kuće, tri u gostima i sve je na nama. Jeste da idemo težim putem, ali mislim da možemo to da izguramo", optimista je Stefan Birčević.

Posle Ludvigsburga, Partizan će ugostiti i Bešiktaš, koji je u utorak doživeo prvi poraz, upravo od Ludvigsburga u Nemačkoj. Ako kvalitet košarke nije na vrhunskom nivou, neizvesnost je svakako tu!