Košarka

SKANDAL u Kini, pa ipak rešenje: I košarkaši i novinari dobili akreditacije

Izvor mondo.rs

Haotično stanje pred sam početak Svetskog prvenstva u košarci. Srpski košarkaši, a i novinari konačno dobili akreditacije za ulazak u dvoranu.

NEVEROVATNE stvari pred početak Svetskog prvenstva u košarci u Kini! Organizator takmičenja ne "ferma" ništa, čak ni košarkaše zbog kojih se to takmičenje i organizuje!

Muke imaju svi - i košarkaši i novinari. U petak pre podne (po srednjeevropskom vremenu), srpski košarkaši zbog problema oko akreditacija najpre nisu mogli da uđu u dvoranu. Posle mnogo peripetija, konačno im je odobren ulazak na trening.

Iste nevolje imali su i izveštači sprskih medija. Oni su u četvrtak došli u Fošan, ali im akreditacije nisu izdate. Grupa od 12 novinara iz Srbije se dugo prepirala u press centru (iste probleme imali su i novinari iz nekih drugih zemalja, kao i predstavnici FBA?!).

Kinezi, najpre, nisu hteli nikome da daju akreditaciju, pa su dobili nekakve privremene, pa su konačno svi dobili regularne akreditacije za rad .

Da sve bude još neverovatnije i luđe, akreditaciju, recimo, nije dobio ni zvaničan FIBA kamerman koji treba da prenosi utakmicu! Čak je i zvaničan press ataše FIBA imao problema.

UBEĐIVANJE NOVINARA U PRESS CENTRU

LUDA KUĆA!