Košarka

Znamo da ste uz "orlove": Dopiši #Mondobasket, pridruži nam se!

Izvor mondo.rs

Najduže čekani #Mondobasket je otvoren, a otvoren je i naš portal za sve koji vole ovu magičnu igru i žele da "orlovi" vrate još jednu medalju. Pozivamo građane "Zemlje košarke" da nam se pridruže u praćenju Svetskog prvenstva u Kini.

#Mondobasket je počeo!

Najduže čekano Svetsko prvenstvo u košarci otvaraju naši košarkaši, koji se ove subote ujutru po našem vremenu u Fošanu sastaju sa Angolom.

Svetislav Pešić i Dušan Ivković pobedama od okruglo 50 razlike nad tada aktuelnim šampionima Afrike najavljivali su pohode na finala u Indijanapolisu 2002. i Istanbulu 2010, s tim da je Jugoslavija sa poslednjeg učešća vratila peto zlato, a Srbija u prvom nastupu pod tim imenom bila zaustavljena u polufinalu u jednoj od najvećih #Mondobasket farsi.


Koš-razlika nije ono što će interesovati Aleksandra Đorđevića i njegovih 12 "orlova" kada bude podbačena prva lopta na FIBA svetskom prvenstvu, naprotiv, ali je baš malo nedostajalo da i oni "zaokruže" na 50.

Kao jedina ekipa sa prostora SFRJ proglašena za prvog favorita na Svetskom prvenstvu, Srbija će prema finalu u Pekingu krenuti i kao timčina koju ne želiš da sretneš na tom putu, jer znaš da se radi o momcima koji su pod Saletovim vođstvom igrali utakmicu poslednjeg dana na svakom turniru na koji su otišli zajedno.

UTAKMICA BROJ 1: SRBIJA PROTIV ANGOLE!



Grupa D

31/08 - Angola - 105:59

02/09 - Filipini - 13.30

04/09 - Italija - 13.30

Zajedno, Sale i "orlovi" nisu vratili medalju samo jednom, kada su bili prilično ljuti na sebe, a to što su tri teško osvojena srebra u Španiji 2014, Riju 2016. i Istanbulu 2017. doživeli na sebi svojstven način - kao poraze u borbama za zlato - poslalo je i snažnu poruku našim rivalima da su Srbi opet u igri i da ih ne zanima ništa ispod prvog mesta, iako će čestitati svakome ko ih nadigra.

Mondo će sa velikom pažnjom pratiti svaku od osam utakmica Đorđevićevog tima i ovde, u "Zemlji košarke", i na drugom kraju planete, odakle će izveštavati naš kolega Mladen Šolak.

KORISTI TAG #MONDOBASKET I MI ĆEMO ZNATI!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Vladimir Ćuk i Nikola Janković pozivaju vas da dane u kojima igraju naši momci započnete uz #Mondobasket emisiju, koja će biti emitovana na našem YouTube kanalu, a u kojoj vas pored gostiju i priče o dobroj košarci, očekuju i Mladenovi snimci iz Kine, izjave, komentari, reakcije, prognoze, šale, pošalice, ozbiljna pitanja i - ovo je važno - izbor najboljeg sadržaja sa srpskog interneta.

Da bi izbor bio bolji, a naš posao lakši, pomozite nam u kreiranju najboljeg sadržaja!

Kako? Lako.

O tome su Ćuk i Janković već govorili...

Mondobasket e01
Izvor: YouTube


Kada već komentarišete, a znamo da komentarišete, dopišite tag #mondobasket na Instagramu, Facebooku, Twitteru, pokažite nam uz koga i kako najviše volite da se nervirate uz košarkašku reprezentaciju, poželite "orlovima" sreću, dobru formu, istorijsku utakmicu, nasmejte nas dobrom forom ili zapažanjem, neće proći neopaženo! :)

SPECIJALNA PONUDA: UZ SVAKU UTAKMICU "ORLOVA" - PODKAST I KOLUMNA!


U danima kada naši ne budu igrali u Kini, odnosno dok budu pripremali napad na narednog rivala, Miloš Jovanović otvaraće vrata Mondo studija za goste podkasta "Šesta lična". Miloš nije želeo da otkrivamo ko sve dolazi, ali videli smo spisak i preporučujemo vam da obratite pažnju.

"Šesta lična" je uveliko ušla u drugu sezonu, naredna epizoda očekuje vas u nedelju uveče.

Vladimir Štimac Šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal


Naši gosti-kolumnisti neće čekati da se "glave ohlade" do tekstova u kojima će sa Mondo publikom podeliti lične utiske o igri našeg tima, košarkaško znanje i iskustvo sa velikih takmičenja, na kojima je za uspeh potrebno mnogo više od talenta za košarku.

"Kada odigraš tako nešto, daj bože osvojiš, sve posle gledaš s nekim prelepim iskustvima, kroz oči kojima si to prošao. Čitavog života onda gledaš kroz prizmu kako bih JA to uradio i kako smo MI radili. Stvarno je to poseban period godine. Ne svake godine, ali kad naiđe. To su momenti kao kad čekaš da ti se rođak oženi. Jedan vid veselja i prelep događaj", napisao je prvi gost-kolumnista Duško Savanović, koji je #Mondobasket uporedio sa rođakovom svadbom i pokazao da, pored košarke, ima zavidan talenat za pisanje.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Poljska - Venecuela 80:69
Izvor: Youtube/FIBA
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Rusija - Nigerija 82:77
Izvor: Youtube/FIBA
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Iran - Portoriko 81:83
Izvor: Youtube/FIBA
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Srbija - Angola 105:59
Izvor: Youtube/FIBA
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt