Košarka

#MONDOBASKET: Danas u Kini, gde su TV prenosi, ko MORA da pobedi!

Izvor mondo.rs

Sve što je potrebno da znate o četvrtom danu takmičenja na #Mondobasketu.

Dok košarkaši Srbije ovog utorka na treningu budu pripremali akcije i cepali mrežice sa svih pozicija pred sutrašnji duel sa Italijom za skor 1-0 na tabeli Grupe J u Vuhanu, reprezentacija Crne Gore igraće eliminacionu utakmicu sa Novim Zelandom i pokušati da izbegne eliminaciju sa prvog #Mondobasketa u istoriji već posle dva kola.

GRUPA F


Komentarišite utakmice Svetskog prvenstva uz tag #Mondobasket, a mi ćemo najzanimljivije postove čitati u istoimenoj emisiji sa gostima u Mondo studiju.

U prvom, komšije su doživele debakla u meču sa Grčkom, koja će u od 14 časova u Nankingu odigrati jedan od derbija četvrtog dana takmičenja sa rastrčanim Brazilcima.

Oba tima u ovaj meč ulaze sa skom 1-0, pa poraz ne bi značio kraj, ali bi pobeda po svemu sudeći značila dva boda za drugu fazu u kojoj se Grupa F ukršta sa Grupom E.

U toku dana, pored izveštaja iz Kine, očekuje vas i nova epizoda #Mondobasketa, a uveče i veoma zanimljiv gost u podkastu "Šesta lična".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt





GRUPA E

A, u njoj se nalaze Sjedinjene Države, koje na startu nisu impresionirale nikoga igrom i pobedom protiv Češke od 88:67, koja je za jedan koš ubedljivija od trijumfa Turske nad Japanom.

Utoliko, RTS je duel Amerikanaca i Turaka od 14.30 uvrstio u program za danas, pa će ljubitelji košarke u našoj zemlji imati prilike na delu da vide selekciju Grega Popoviča protiv jedne od reprezentacija koju je Srbija redovno pobeđivala od one lakrdije iz polufinala #Mondobasketa pre devet godina u Istanbulu.

Turci bi u taj duel mogli da uđu oslabljeni zbog povrede Skotija Vilbekina, koji pokušava da se oporavi.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


GRUPA G

Nakon što su odmerili snage već na startu takmičenja u Šenženu, u tvrdom meču koji je na kraju pripao bronzanima sa prethodnog #Mondobasketa u Španiji, na Francuzima i Nemcima je da odrade posao u naredne dve runde protiv Jordana i Dominikanske Republike, a onda otputuju u Nanking i osete draži turnirskog nadmetanja sa dva najbolja iz Donguana.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


TV PROGRAM

09.30 / Australija - Senegal / SK1
10.00 / Crna Gora - Novi Zeland / RTS2
10.30 / Japan - Češka R. / SK2
10. 30 / Nemačka - Dominikanska R. / SK3
13.30 / Litvanija - Kanada / RTS1
14.00 / Brazil - Grčka / SK1
14.30 / SAD - Turska / RTS2
14.30 / Jordan - Francuska / SK2

MONDO KOLUMNA 3: PIŠE VLADO ŠĆEPANOVIĆ!

GRUPA H

U Donguanu će biti derbija danas, ali tek nakon što Australija i sama zabeleži ubedljivu pobedu nad Senegalom, a onda od 13.30 odgleda duel Litvanija - Kanada, u kom oslabljeni Kanađani moraju da naprave podvig ukoliko žele da ostanu u konkurenciji za mesto u narednoj rundi.

To neće biti nimalo lako, jer ih očekuje protivnik koji je zabeležio najubedljiviju pobedu u 1. kolu, a bilo je zaista ubedljivih.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Pratite #Mondobasket sa nama!