Košarka

GRUPA C: Dobra zabava dok čekamo Španija - Srbija

Izvor mondo.rs

Iran, Portoriko i Tunis spadaju u onu grupu timova koja doprinosi, a ne šteti #Mondobasketu.

Španija je kao šampion sveta iz 2006. i dalje apsolutni je favorit u Guangdžouu, grada u kom će se voditi veoma zanimljiva borba za drugo mesto u Grupi C i put u Vuhan.

Tamo, već krajem prve nedelje takmičenja na #Mondobasketu, spremni i orni čekaće ih "orlovi" i najbolji drugoplasirani tim iz naše, Grupe D.


Guangdžou
Izvor: YoutTube


Utoliko, biće zanimljivo pratiti borbe u "Guangdžou gimnaziji", tim pre što su Španci za rivale dobili košarkaški pismene rivale sa tri kontinenta među kojima bi samo Tunis mogao da ima ulogu blagog autsajdera u borbi za C2.

Iran i Portoriko dolaze iz one grupe timova koji svetska prvenstva u košarci čine uzbudljivijim takmičenjima, čak i kada FIBA odluči da komotan format sa 24 učesnika proširi za očekivano nedoraslih osam "novajlija".

Iran - Portoriko 81:83
Izvor: Youtube/FIBA


U Grupi C takvih timova nema, ali je zato tu Španija, sada već naviknuta i na status favorita i na život posle Garbahose, Navara i starijeg Gasola. Mlađi će ovog leta ući u klinč sa našim "centrima moći" u utakmici koja bi sasvim izvesno mogla da odredi dalji put (i sudbinu) dva velika sportska rivala, jer...

Pobednik druge faze iz Vuhana putuje u Šangaj, a lošiji u Donguan na četvrtfinalno čistilište, pre gala završnice u Pekingu.

Ne želeći da potcenimo ostale timove, možda je već sada dobar trenutak da vas pitamo - kakav ishod euro-derbija između Španije i Srbije očekujete?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt