Košarka

Počinje #Mondobasket, konačno: NAPRED, Srbija!

Autor Nikola Janković

Pratite najduže čekano Svetsko prvenstvo u košarci uz Vladimira i Nikolu u jutarnjem programu, ali i kolegu Mladena Šolaka koji će o pohodu "orlova" ka novom velikom finalu izveštavati "live" iz Kine. #Mondobasket, KONAČNO!

Mondobasket e01
Izvor: YouTube

Za plasman u finale najduže čekanog Svetskog prvenstva u istoriji košarke, svaki od 32 tima moraće da odigra, ne neminovno i dobije, ukupno sedam utakmica u tri faze takmičenja i osam gradova širom ove velike zemlje.

Uprkos tome što su pre pet godina u Španiji na završnici nastupale 24 reprezentacije, za ulazak u madridsko finale sa Amerikancima bila je potrebna utakmica više, a reprezentacija Srbije vratila se u borbu za zlato spektakularnim ulaskom u "nokaut" fazu sa skorom 2-3 u prve dve runde.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Iščekujući Svetsko prvenstvo u Kini, autori serijala "Zlatni momci" stvorili su sa saradnicima sjajnu priču o PET osvojenih zlatnih medalja naše košarke na šampionatima sveta, od 1970. do 2002. godine. Dani najvećih uspeha, najslađih pobeda i najznačajnijih heroja ovog sporta u Srbiji predstavljeni su u epizodama koje se emituju na RTS. Ko voli košarku, to ne sme da propusti!

 Šest godina od kada je od učitelja dobio ključeve svlačionice i još šest od kada smo pod nazivom "moskitosi" završili Eurobasket bez pobede i sportskog dostojanstva, košarkaška reprezentacija Srbije postala je prvi tim na prostorima ex-Yu proglašen za prvog favorita#Mondobasket turnira u Kini.

On stanovnike "Zemlje košarke" i ostatka planete, konačno, počinje u subotu od 9.30.

Sekund kasnije jedan od petorice naših "centara moći" obezbediće u podbacivanju ekipi prvi napad na putu ka velikom finalu u Pekingu.

MONDO KOLUMNA 1: NA SVETSKOM KAO KOD ROĐAKA NA SVADBI

Kao gost-kolumnista, prvi se na adresi mondo.rs/Sport oprobao Duško Savanović, jedan od onih Dudinih dvanaest iz Istanbula 2010, trajno oštećenih za prvo svetsko finale od Indijanapolisa, samim tim i medalju za koju dan kasnije nismo bili u stanju da se borimo u utakmici koja je bila poput kazne.

Da li će se "orlovi" vratiti u svetsko finale i kao izazivači u opremi favorita zaigrati za jedini razlog zbog kog su bili onako neraspoloženi u Madridu i Riju?

Saznaćemo tokom naredne dve nedelje, koje bi mogle da budu nezaboravne, zbog čega vas na Mondu očekuje "live" prenos sa drugog kraja planete, odakle će izveštavati naš kolega Mladen Šolak.

Kao domaćini specijala #Mondobasket, koji će samo ovog petka biti emitovan u večernjem, a nakon toga premešten u jutarnji termin, Vladimir Ćuk i Nikola Janković pozivaju vas da pratite košarku uz Mondo, na kom vas uporedo očekuju izveštaji iz gradova u kojima će nastupati reprezentacija Srbije, tekstovi naših gostiju-kolumnista sa kojima ćemo pažljivo pratiti našu, ali i ostalih sedam grupa, a dinamično će biti i na našem YouTube kanalu na kom vas pored osam epizoda podkasta "Šesta lična" očekuje isti broj i u serijalu #Mondobasket.

Miloš je već "ušao u ritam" i razgovarao sa, između ostalih, komentatorom Sportkluba, Srđanom Radojevićem. Pogledajte zanimljivu epizodu "Šeste lične".


Jutarnji termin biće rezervisan za Vladimira i Nikolu, koji će sa velikom pažnjom pratiti šta ćete pisati i kačiti pod tagom #mondobasket, dok je večernji "prajm" u danima između utakmica Srbije "bukiran" za Miloša Jovanoviće i njegove kul goste u Mondo studiju.

Pratite #Mondobasket na "renoviranom" portalu i društvenim mrežama, na kojima vas takođe očekuju izjave, fotke, video snimci, ankete, kvizovi, nagradne igre i dobra košarka, kakvu je Srbija igrala i kakvu će tek igrati kada svane dan četvrtfinala.

Javite nam na #mondobasket kako vam se dopala prva epizoda, zanima nas.

Napred, Srbija!